Milieuvriendelijk houtkachel stoken: Het kan! - Artikelpost

Milieuvriendelijk houtkachel stoken: Het kan!

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 120 | Aantal woorden: 423 | Datum: | 0 commentaar

Geniet jij ook zo van het stoken van je houtkachel? Hout klieven, opstapelen, netjes in de kachel leggen, aansteken en dan lekker wegdromen bij de flakkerende vlammen.. ik kan er geen genoeg van krijgen! Maar het lijkt tegenwoordig alsof al die dingen waar je van wilt genieten ineens niet meer kunnen. We komen immers steeds meer te weten over wat slecht is voor het milieu. Dan lijkt het stoken van je houtkachel een inkoppertje: Niet milieuvriendelijk! Maar dat is toch iets te makkelijk gedacht: de kachel-industrie is namelijk druk bezig met milieuvriendelijkere manieren van stoken. Benieuwd hoe je milieuvriendelijk je kachel kan stoken? Lees dan gauw verder.

Uitstoot houtkachel verminderen met houtrookfilter

Waarschijnlijk heb je wel eens gehoord van de katalysator, het onderdeel van een auto-uitlaat dat ook het laatste restje brandstof verbrandt en slechte stoffen filtert. Wist je dat ze tegenwoordig net zoiets hebben voor het rookkanaal van je kachel? Een houtrookvilter zorgt ervoor dat het buiten veel minder naar houtrook stinkt én dat er minder schadelijke stoffen vrijkomen. Ideaal, toch? En ik las dat zo’n houtrookfilter je kachel ook nog eens zuiniger laat stoken... Ik ben verkocht!

Milieuvriendelijk stoken met nieuwe kachel?

Is jouw huidige houtkachel aan vervanging toe? Dan kan je natuurlijk altijd nog een stapje verder gaan wat betreft milieuvriendelijk kachel stoken. Waarschijnlijk wist je al dat pelletkachels en elektrische kachels beter voor het milieu zijn, maar kende je de bio-ethanol haard al? Ik niet! Bio-ethanol is een ‘groene’ brandstof, die wordt gemaakt van bijvoorbeeld suikerbieten of mais. Hierdoor komen er geen schadelijke stoffen vrij. Ideaal voor als je thuis geen schoorsteen hebt en toch wilt genieten van een gezellig vuurtje.

Hoe ga jij milieuvriendelijk je kachel stoken?

Ik hoop dat je het leuk vond mijn blog over milieuvriendelijk kachel stoken te lezen. Ik hoop dat je nu snapt dat je dit bij kachels heel verschillend kan aanpakken. Werkt je houtkachel nog goed? Dan verminder je de uitstoot van de houtkachel met een houtrookfilter. Is hij aan vervanging toe? Ga dan gelijk voor een duurzame variant; de keuze is reuze bij een kachelspecialist!Over de Auteur

-

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[344 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[144 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[92 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo