Minicontainer of kliko? - Artikelpost

Minicontainer of kliko?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 718 | Aantal woorden: 436 | Datum: | 0 commentaar

Een kunststof vuilnisbak, twee wielen en eigenlijk zie je deze vuilnisbak in elk huishouden. Ik heb het hier over de kliko (ook wel minicontainer genoemd). De ideale container om het huishoudelijk afval in weg te gooien. Wist je dat deze type container uit de jaren 1970 dateert? Voordat de minicontainer zijn intrede had gemaakt, was er in elk huishouden een metalen vuilnisemmer. Of mensen zetten zelf het vuilnis gewoon aan straat! Gelukkig kwam hier in 1970 verandering in, met dank aan onze Duitse buren!

Verschillende types minicontainers

De minicontainer zijn in verschillende varianten te krijgen op de markt. Wel is het zo dat ze ongeveer 1 meter hoog zijn en gemaakt zijn van HDPE (hogedichtheidpolyetheen). Natuurlijk zijn er ook verschillende kleuren, denk maar aan de groene en bruine bak.

Drie wieltjes

Wist je ook dat er minicontainers zijn met aan beide kanten drie wielen? Deze containers zijn bedoeld voor mensen die bijvoorbeeld onderaan een dijk wonen. Met de drie wieltjes wordt het voor hen eenvoudiger om zo’n container naar boven te brengen en zo dus te laten legen. Daarnaast zijn er ook minicontainers te vinden met een extra beugel op de deksel. Deze beugel zorgt ervoor dat je de deksel eenvoudiger open kunt krijgen.

Diftar en RFID lezer

In sommige gemeenten worden gedifferentieerde tarieven (ook wel Diftar) gehanteerd. Hierbij wordt bij het legen van een afvalcontainer met een RFID lezer bepaalt wat er in rekening wordt gebracht bij een huishouden.

Kliko of een milko?

Kliko, sulko, milko, otto en engels. Allemaal verschillende namen voor een minicontainer. Wist je al dat kliko eigenlijk helemaal niet in Vlaanderen wordt gebruikt? Zij spreken vaak over een gft-container of een gft-bak. Wil je een minicontainer aanschaffen? Ga dan snel naar de website van Kliko.nl! Kliko biedt allerlei verschillende soorten containers van goede kwaliteit en dit bedrijf is continu aan het innoveren om u de beste oplossing te kunnen bieden.

Wil je een minicontainer aanschaffen? Ga dan snel naar de website van Kliko.nl! Kliko biedt allerlei verschillende soorten containers van goede kwaliteit en dit bedrijf is continu aan het innoveren om u de beste oplossing te kunnen bieden.Over de Auteur

B. schrijft over allerlei branches!

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
ComputerComputer

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[354 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[147 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[122 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo