Nadelen van een huurwoning - Artikel Post - Artikel Marketing

Nadelen van een huurwoning

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: hendrik
Gezien: 1234 | Aantal woorden: 364 | Datum: Fri, 8 Feb 2013 | 0 commentaar

Er zijn een aantal verschillen tussen het huren en het komen van een woning. Huren biedt de zekerheid van vaste maandlasten en de zekerheid dat verhuizen gemakkelijk is. Iemand met een koopwoning heeft immers niet altijd de luxe om te verhuizen: veel woningen staan in Nederland "onder water" - de waarde van de hypothecaire lening en de waarde van de woning staan dan niet meer goed in relatie tot elkaar.

Ondanks dat huren zekerheid biedt, kleven er een aantal nadelen aan. Er wordt maandelijks huur betaald, maar de woning zal nooit uw eigendom worden. Uw geld verdwijnt rechtstreeks in de portemonnee van de verhuurder. Wanneer de woning in waarde stijgt kan de huurder niet profiteren van deze stijgende waarde.

Tevens is buren geluidsoverlast een verschijnsel dat voornamelijk huurwoningen betreft. In wijken met huurwoningen komt de sociale cohesie sneller onder druk te staan dan in wijken met koopwoningen. Dit heeft te maken met het feit dat huurders over het algemeen minder belang hechten aan een goede woonomgeving . Een koper zal een achteruitgaande woonomgeving direct voelen in de portemonnee: de waarde van de woning daalt erdoor.


Verhuizen gaat daarentegen bij huren weer gemakkelijker dan bij kopen. U heeft niet het gevaar dat u maandenlang met een dubbele hypotheek blijft zitten. Bij huren kunt u simpelweg de huur opzeggen. Daar geldt in de meeste gevallen een opzegtermijn van een maand voor. Bij kopen kan het maanden duren voordat u de oude woning verkocht heeft.

Verbouwingen zijn bij een huurwoning moeilijk. Vaak zal het van een verhuurder ook niet mogen. Zelfs wanneer u van de verhuurder een verbouwing zou mogen doen die de woning in waarde laat stijgen kunt u hier bij een huurwoning maar beter niet aan beginnen. U profiteert immers niet zelf van de waardestijging.

Over de Auteur

De schrijver heeft grote interesse in woongerelateerde zaken. Hierover publiceert hij op regelmatige basis een artikel

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Jouw naam:


Jouw email:


Commentaar

Type de code over die je hieronder ziet (beveiliging tegen Spam en geautomatiseerde aanmeldingen)

Visual CAPTCHA


Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[389 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[116 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[114 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed
bvvught
[66 geplaatste Artikelen] feed
JennyL
[59 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo