FB pix De oude paardenstal - Artikelpost

De oude paardenstal

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1755 | Aantal woorden: 714 | Datum: | 0 commentaar

De oude paardenstal

Ik ben van een klein dorpje dat zich bevind in de buurt van Waterloo, tussen de dennenbossen en de velden. Het is daar heel mooi wonen, dat vertellen toch alle mensen die mij een bezoekje brengen.

Hier in het dennenbos vind je nog wilde dieren zoals de Vos, Muishond, Eekhorentjes, Bosuil, Kerkuil, Fazanten, Patrijs, Vlaamsengaaien, Kruisbek. En dan zijn er nog de vogeltjes die in heel het land zitten en die ik niet ga beginnen opsommen. Wolven en beren hebben we hier niet, toch nog niet gezien. (lol)

Het huis waar ik in woon is ouder dan 200 jaar maar is helemaal geressorteerd met alles er op en aan zoals een splinternieuw huis. Tegen mijn huis is ook nog een oude paardenstal. Maar die paardenstal staat nu al jaren leeg, het laatste paard dat daar heeft gestaan was rond 1940 van de melkboer van ons dorp. Dus een stuk voor mijn tijd, en heb dat paard dus nooit gekend. En op een goede morgen heb ik besloten om de paardenstal nuttig te gaan gebruiken. Maar een paard of paarden heb ik niet dus moest ik iets anders bedenken. De volgende nacht kon ik maar moeizaam de slaap vinden, omdat ik te veel nadacht over wat in de paardenstal zou huisvesten in de plaats van paarden die ik niet heb. Toen hoorde ik de Bosuil in het dennenbos roepen, en ineens wist ik het. Ik ga een nestkast instaleren in de paardenstal voor uilen. Waarschijnlijk de Kerkuil omdat de kans groter is als bij de Bosuil die meer mensenschuw is dan de Kerkuil. Nu wil de toeval dat er in de oude paardenstal, juist onder het dak al een groot rond gat zit dat was toegemaakt met ijzerdraad. Mijn vader heeft die paardenstal ook nog gebruikt als duivenhok, en in dat gat zat toen een ventilator die diende voor afkoeling. Zijn prijsduiven zaten graag in een gekoelde ruimte zullen we maar denken. (lol) Dus ik op zoek naar informatie op internet, en had al vlug de maten en plannen gevonden voor een uilen nestkast. Ik naar de winkel om te kijken hoeveel het me zou kosten als ik die nestkast zelf maak, ben trouwens een handige Harrie. Ik met volle moed naar de doe het zelf winkel in de buurt. Met de spreuk in het hoofd van Roger, wat je zelf doet, doe je meestal beter. De Belgische lezers van dit artikel kennen Roger wel van Dobbit magazine. Maar eenmaal ter plaatsen, besefte ik dat hout en vijzen in inox (rvs) wat duur zou kunnen uitvallen. En ik herinnerde me van op internet dat je bij sommige natuurvereniging kant en klare uilen nestkasten kunt kopen voor een bedrag van €35,00. Dus was de beslissing vlug gemaakt, ik met de auto naar het natuurhulpcentrum te Opglabbeek opgericht door de heer Sil Janssen. Daar aangekomen bleken de maten van de nestkast groter te zijn dan ik had verwacht, gelukkig was ik slim genoeg geweest om met een auto met grote kofferbak naar daar te rijden. Ik blij terug naar huis met mijn splinter nieuwe nestkast, eenmaal thuis aangekomen heb ik de nestkast nog wat aangepast zodat ik ze makkelijk kon plaatsen in de paardenstal. Nu de nestkast is geplaatst is het afwachten of de nestkast in de smaak valt bij een koppeltje uilen. Tijdens de plaatsing van de nestkast in de paardenstal heb ik enkele foto’s  gemaakt, en die foto’s heb in nu op mijn Netlog profiel geplaatst, en zijn te bezichtigen door iedereen wie zin heeft om een kijkje te komen nemen.

 Over de Auteur

Hier zet ik enkele van mijn favoriete natuur links

Geloof jij dat er een monster zit in de Loch-Ness? Hou nu zelf de Loch-Ness in de gaten met deze mooie live webcam, en misschien spot jij Nessie wel?

Op deze mooie website kan je kijken en horen welke vogels er vertoeven in België en Nederland. Je kan er zien in welke biotoop ze graag vertoeven, wat ze eten en wanneer ze broeden enz... Ook via geluidopname kan je hun gezang horen, echt een bezoekje waard deze website.

Deze website is een van mijn favorieten, het is een live webcam naar een kolibrie op nest. Zet het beeldscherm op groot en geluid aan!!!! Is heel zelden dat je zo een mooie live webcam tegen komt op internet.

Deze live webcam mag er ook best zijn, is van een Visarend op nest. En de webcam staat niet in een zoo of iets in die zin, maar echt in de natuur. Kijk vooral in de zomermaanden als de visarend eieren of kuikens heeft.

Maak is een mooie virtuele boswandeling, zonder vanachter je pc te komen. Of ga is kijken welk weer het is in het bos naast het grote meer, via deze webcam.

Wist je dat er vissen waren die koraal eten? Bekijk het via dit filmpje van de BBC.

En kan je niet genoeg krijgen van leuke natuur websites? Zoek dan zelf is op mijn blog tussen meer dan 700 links en foto’s van de coolste funny websites van internet. Deze blog word elke dag bijgewerkt.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[201 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[100 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo