FB pix Nieuwe keukenapparatuur; krachtstroom nodig? - Artikelpost

Nieuwe keukenapparatuur; krachtstroom nodig?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1159 | Aantal woorden: 516 | Datum: | 0 commentaar

Een nieuwe keuken met modernste apparatuur is hartstikke mooi, maar mensen zien vaak over het hoofd dat er ook nog een elektricien aan te pas zal moeten komen om de elektra in orde te maken. Vaak is er krachtstroom nodig om de nieuwe apparaten te laten functioneren, en dan zal er een aparte groep geplaatst moeten worden in de meterkast. Hier leest u meer over het plaatsen van het aanleggen van krachtstroom in verband met een nieuwe keuken.

Elektrische kooktoestellen hebben meestal een perilex aansluiting omdat ze op krachtstroom werken. Voor deze apparaten dient een perilex wandcontactdoos te worden monteert in de keuken. Perilex is er in 16 ampère en 25 ampère, in woningen komt de 16 ampère het vaakst voor, de andere is meer voor kleine bedrijven. 

 

Krachtstroom is verder niet anders dan normaal stroom. Alleen wordt in normale stopcontacten de elektriciteit geleverd door 2 draden. Een nuldraad en een draad met spanning, hiervan wordt de spanningsdraad ook wel “fase” genoemd. Krachtstroom wordt door 4 draden geleverd, daarvan zijn 3 draden spanningsdraden. Dit betekent dat het  3-fase stroom is. Dit betekent dat er tot wel 3 keer zoveel vermogen kan worden geleverd dan uit een normaal stopcontact. Apparaten die op krachtstroom werken hebben dus behoorlijk wat extra vermogen nodig. Niet alle keukenapparatuur heeft deze aansluiting nodig, het gaat echt om de elektrische fornuizen.

Beschikt uw woning nog niet over de juiste aansluiting dan kunt u contact opnemen met een elektricien voor de aanpassing in de meterkast. Het monteren van een 2-fasen aansluiting is bij een moderne stoppenkast met automaten zonder veel aanpassingen goed uit te voeren. Er dient een nieuwe automaat voor een 2-fasen aansluiting geplaatst te worden. Daarnaast moet er een nieuwe kabel van de meterkast naar de plaats van het fornuis getrokken te worden en deze dient op een perilex stopcontact aangesloten te worden. 

Het laten aanleggen van een 3-fasen, met andere woorden een krachtstroom aansluiting, is toch wat ingewikkelder en daardoor kost dit ook meer geld. Je kunt, afhankelijk van de huidige aansluiting, een stroomleverancier betrekken zodat hij / zij een zwaardere aansluiting kan verzorgen voor jou. Wij adviseren altijd om een elektriciën te zoeken en deze te vragen een offerte voor het maken van deze aansluiting te maken.

 

Zit u erover na te denken om binnenkort een elektrisch fornuis aan te schaffen? Neem dan contact op met de elektricien om een aansluiting te laten plaatsen zodat u direct van uw apparaat kunt genieten, zoals bijvoorbeeld deze elektricien in Amsterdam

Over de Auteur

Wij zijn een bedrijf met ervaren experts op allerlei gebieden van elektrotechniek. Wanneer u ons inschakelt zorgen wij voor een persoonlijke en vakkundige aanpak. Een veilige en betrouwbare installatie staat bij ons voorop!

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Mobiele lader 11kW | 5 Meter Type 2 naar CEE Krachtstroom Stekker | 16A 3 Fase + Gratis Adapters
Mobiele lader 11kW | 5 Meter Type 2 naar CEE Krachtstroom Stekker | 16A 3 Fase + Gratis Adapters

€ 279,00
Toon product

Krachtstroom 16 A stekker met 3x 220v plug
Krachtstroom 16 A stekker met 3x 220v plug

€ 39,50
Toon product

Mobiele lader 11kW | 10 Meter Type 2 naar CEE Krachtstroom Stekker | 16A 3 Fase + Gratis Adapters
Mobiele lader 11kW | 10 Meter Type 2 naar CEE Krachtstroom Stekker | 16A 3 Fase + Gratis Adapters

€ 363,00
Toon product

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[197 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[88 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo