Onderhoud uw schilderwerk - Artikelpost

Onderhoud uw schilderwerk

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 409 | Aantal woorden: 565 | Datum: | 0 commentaar

Het schilderwerk in en om uw woning zorgt voor een mooie uitstraling. Deze uitstraling wilt u uiteraard behouden. Daarom is het belangrijk dat u het schilderwerk onderhoudt, zodat uw woning er niet vervallen uit gaat zien. Pleeg zelf het nodige onderhoud of zoek contact met een professionele klusjesman die dit voor u kan doen.

Schilderwerk bijwerken

Eens in de zoveel tijd moet uw schilderwerk bijgewerkt worden. Uw wit plafond is bijvoorbeeld meer geel dan wit, of uw kozijnen hebben niet meer dezelfde kleur als voorheen. Ook kan het zijn dat er beschadigingen in de verf zijn ontstaan. Deze moeten dan snel gerepareerd worden om verder verval te voorkomen.

Schoonmaken

Om de levensduur van uw schilderwerk te verlengen is het belangrijk dat u het goed schoonhoudt. Als uw kozijnen vuil zijn is de kans groter dat er vocht achterblijft, wat de kans op beschadigingen in de verf vergroot. Ook het voor schilderwerk binnen is het belangrijk om het schoon te houden. Haal er ongeveer twee keer per jaar een vochtige doek over en controleer gelijk op beschadigingen.

Ventilatie

Voor het schilderwerk binnen is het belangrijk dat u zorgt voor goede ventilatie. Vervuilde en vochtige lucht kan het verf of de lak aantasten. Bij onvoldoende ventilatie condenseert deze vochtige lucht op de ramen en kozijnen. Het achtergebleven water zal op de lange duur uw kozijnen aantasten en beschadigen.

Niet uitstellen

U zult waarschijnlijk niet zo veel zin hebben in een nieuwe schilderklus of het uitbesteden hiervan. Toch is het belangrijk dat u het onderhoud verricht. Regelmatig onderhoud kan immers grootschalig en duur herstel voorkomen. Vooral geschilderd hout dat zich buiten bevindt moet regelmatig gecontroleerd worden op schade. Zo kunnen er scheuren of blaasjes ontstaan in de kleurlaag, waardoor vocht in het hout kan trekken. Hierdoor kan er houtrot ontstaan, wat moeilijker en duurder is om te repareren.

Wacht daarom niet met het repareren van beschadigd schilderwerk. Doe het zelf of huur een klusjesman in uit uw omgeving en bespaar uiteindelijk op onderhoudskosten.Over de Auteur

Miranda Kuipers schrijft al jaren artikelen over diverse onderwerpen, met name over klussen, verbouwen en huis onderhoud.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[329 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[184 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[132 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo