FB pix Ondervloeren voor laminaat - Artikelpost

Ondervloeren voor laminaat

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1253 | Aantal woorden: 398 | Datum: | 0 commentaar

De juiste ondervloer voor laminaat heeft niets te maken met het soort laminaat maar alles met de ondervloer en de omstandigheden. Een houten basisvloer vereist bijvoorbeeld een andere onderlaag dan een betonnen vloer en daarnaast spelen ook akoestische en isolerende factoren een rol. Maar al te vaak word het belang van een goede ondervloer aan de kant geschoven als zijnde niet belangrijk. Je ziet er immer toch niets meer van! Indien onverhoopt later de laminaten gaan zwellen door condensvocht of de buren klagen vanwege geluidsoverlast is het vaak te laat. Het laminaat kan je eigenlijk het beste zien als een decoratieve afwerking van de toplaag. Het eigenlijke comfort van een laminaatvloer verkrijg je door er de juiste ondervloer onder te leggen.

Geluidsdemping en behoud van warmte

De functies van een ondervloer onder laminaten zijn divers. Ten eerste werkt een ondervloer geluiddempend. Ze vermindert zowel het reflectie- als het transmissiegeluid. Dat houdt in dat je voetstappen niet meer zo 'hol' klinken en ook dat men op de ondergelegen etages geen geluidshinder van je zal ondervinden. Het tweede belangrijk punt van een ondervloer is de warmte-isolerende waarde. Zeker wanneer we vloerverwarming hebben is het belangrijk dat alle warmte naar boven komt en er niet een gedeelte naar beneden verloren gaat. Leg je het laminaat zonder vloerverwarming is het zaak dat er juist geen koude uit de ondergelegen etage, kruipruimte of het beton langs onze benen omhoog komt.

Dampwering en uitvlakken van de vloer

Wanneer er een afgesloten ruimte ontstaat tussen de basis- en de dekvloer, in dit geval het laminaat, krijg je onwillekeurig te maken met temperatuursverschillen. Met een dampremmende PE folie wordt voorkomen dat er zich condens tussen de basisvloer en het laminaat vormt. Zo kan het laminaat niet gaan vervormen en krijgen schimmels geen kans. Als laatste kan een ondervloer gebruikt worden voor egalisatie van de basisvloer. Sommige dikkere ondervloer platen zijn in staat oneffenheden tot wel 9 mm op te vangen. Deze zachte vezelplaten zijn vooral handig wanneer je een planken- of tegelvloer als ondergrond hebt of een klein hoogteverschil wilt wegwerken. ------------------------------------------------------------------------------------Over de Auteur

Kwaliteitparket.nl richt zich voornamelijk op de verkoop via internet, met een online assortiment van circa 2.500 artikelen voor parket, laminaat, pvc vloeren, plinten, ondervloeren, parketlijmen, olie, lak, onderhoudsproducten, gereedschappen, vloerbescherming, Accessoires etc. via het Internet en verkopen nog eens 25.000 verschillende producten op aanvraag en via onze uitgebeide showroom.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[206 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[104 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo