Onkruid in de tuin? Zo kom je er vanaf! - Artikel Post - Artikel Marketing

Onkruid in de tuin? Zo kom je er vanaf!

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 43 | Aantal woorden: 709 | Datum: | 0 commentaar

Voor een mooi plaatje in de achtertuin, een mooie egale grasmat zonder hier en daar een raar, ‘buitenlands’ plantje, is het zo nu en dan nodig om je tuin een beurtje te geven tegen het onkruid. Op die manier zorg je ervoor dat tussen het gras, tussen de mooie bloemen in het perkje of tussen de eventuele tegels in de tuin geen pioniersplantjes ontstaan die zich binnen de kortste keren evalueren tot een (relatief) grote populatie van zichzelf in het perkje. Hier een paar methoden om de plantjes daar weg te krijgen, en het mooie plaatje bewaard te houden. 

Soorten

Er zijn een paar vormen van onkruid, maar in de grote lijnen zijn het er twee. Om te beginnen, is er het zaadonkruid. Zaadonkruid dankt zijn naam aan de hoeveelheid zaad die het produceert. De plant is vaak eenjarig en verspreidt zich snel. Het is makkelijk te verwijderen door het weg te schoffelen. De bekende zaadonkruiden die je liever niet tegenkomt in je tuin zijn Straatgras, Vogelmuur en de Kleine brandnetel. Echter zijn dit wel vaak de planten die er toch groeien. 

Daarnaast heb je ook het wortelonkruid. Wortelonkruid is een stuk moeilijker te verdelgen door een hardnekkig wortelstelsel. Het zijn diepe penwortels of wortelstokken die steeds opnieuw uitlopen. Je moet het dan ook met wortel en al weghalen. Beruchte wortelonkruiden zijn bijvoorbeeld Ridderzuring, Zevenblad, Akkerdistel, Heermoes en Brandnetel.

Hoe weg te halen

Er zijn verschillende manieren om het onkruid uit je tuin weg te halen. Hieronder een klein lijstje met bullet-points, waar je je strijdplan op kunt baseren.

  • Brand onkruid tussen de tegels weg door er vlak voor het gaat regenen zout op te strooien.

  • Giet pure azijn of kokend water op het onkruid. Het onkruid gaat dood en is makkelijk te verwijderen.

  • Sprenkel azijn met een druppeltje afwasmiddel over het onkruid.

  • Gebruik een onkruidverdelger. Er zijn verschillende soorten te koop de een milieuvriendelijker dan de ander. Lees van tevoren goed de gebruiksaanwijzing en check bijvoorbeeld ook hoelang kinderen na gebruik niet op het terras mogen spelen. Let wel op: particulieren mogen sinds 1 januari 2008 geen glyfosaat meer gebruiken om onkruid te bestrijden.

  • Verwijder het onkruid en strooi daarna cacaodoppen. Deze zorgen voor extra voeding voor planten zodat ze beter groeien en bloeien. Bovendien krijgt onkruid geen kans meer op wortel te schieten.

  • Leg een worteldoek onder je terras. Een doek van geweven plastic dat wel water, maar geen licht en wortels doorlaat. Zo heeft onkruid geen schijn van kans.

Met de bovenstaande tips wordt het bestrijden van onkruid kinderspel. Je zult zien dat er snel een effect is en dat het niet de wereld hoeft te kosten. We raden je aan om het artikel van graszodenkopen.nl ook nog eens goed te lezen want daarin ontdek je nog meer tips. 

Over de Auteur

Sjaak van Leers - online markteer

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst. Commentaar gesloten.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[244 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[172 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[124 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo