Openbare tuinparken
PDF versie | Print Versie | Html Versie
Auteur: Patricia de Waard | Via Artikel Post
Gezien: 1344 |
Aantal woorden: 306 |
Datum: Wed, 29 Jun 2011 |
0 commentaar
Het gemiddelde volktuinpark is voortaan meer dan ooit te voren getransformeerd naar stadspark. De voorwaarde die de Nederlandse overheid in 2005 stelde dat een volkstuin de functie van een stadspark moet overnemen is echter nog niet overal doordrongen. Mede vanwege de verwarring tussen het mogen bezoeken van een dergelijke tuin, en het daadwerkelijk mogen oogsten van groenten en bloemen van die tuinen, is onder volkstuinbezitters een aversie ontstaan tegen de openstelling.
Rooftochten en het veilige tuinhuisje
De groene longen , zoals de overheid destijds de tuinen betitelde, worden niet alleen bezocht, maar ze worden ook leeggehaald. Tuingereedschap moet opgeborgen worden in het tuinhuisje wil je als tuinbezitter bij je volgende bezoek weer aan je tuin kunnen werken. Het is leuk natuurlijk, een dergelijke openstelling, maar het moet de tuinbezitter niet op kosten jagen natuurlijk.
Oplossingen
Tuinbezitters kunnen hun groenten en bloemen niet achter slot en grendel zetten. De charme van een volkstuin gaat verloren als het zo ver zou komen. Wel kan er gekozen worden voor een gedeeltelijke openstelling van de volkstuin op gezette tijden. Op veel volkstuinen wordt er op de zaterdagmorgen tussen 8 en 12 de toegangspoort geopend voor publiek. Tegen het middaguur wordt de poort op slot gedaan.
Tijdens deze uurtjes kunnen de bezoekers jonge plantjes, potgrond en ander tuinmateriaal kopen in de winkel van de volkstuin of een heerlijk kopje koffie drinken in de kantine.
Over de Auteur
Patricia de Waard is getrouwd met Peter, ze hebben geen kinderen en wonen aan de ijssel.
Gerelateerde artikelen
- deel dit artikel met anderen
Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen