FB pix Overstappen op led spots - Artikelpost

Overstappen op led spots

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1585 | Aantal woorden: 463 | Datum: | 0 commentaar

Overstappen op led spots

Net een nieuwe woning gekocht of gehuurd en bezig met de inrichting van je woonkamer, badkamer of keuken, dan is dit de kans om over te stappen op led verlichting. Met deze overstap ga je milieubewust wonen en ga je energie besparen wat leid tot een lagere rekening.

De overstap op led spots is gemakkelijk te realiseren, het is een kwestie van aanschaffen van de leds en het verwisselen met de gloei- of spaarlamp. Jij als klant bent zelf verantwoordelijk voor de keuze in de verlichting. Tegenwoordig zijn de led lampen in verschillende kleuren(o.a. rood, groen en blauw) en maten(strings en spots) te verkrijgen.

LED staat in het Engels voor Light Emitting Diode, oftewel lichtuitstralende diode. In tegenstelling tot de gloei- en spaarlamp bevat de Led geen gloeidraad. Wanneer er in de juiste richting stroom door de diode wordt geleidt dan kan de diode direct licht uitzenden. Afhankelijk van het materiaal waarvan de diode is gemaakt word de kleur bepaald.

De energiebesparing die het oplevert komt doordat de led op een lager voltage werkt en dus minder stroom verbruikt. Ondanks dat de led minder stroom verbruikt, verandert of vermindert de lichtkleur niet en heb je geen lichtverlies.

De spots zijn in verschillende vormen verkrijgbaar. Zo kun je een totaal nieuwe behuizing aanschaffen maar kun je ook alleen de lamp verwisselen. De behuizingen zijn overigens ook in verschillend materiaal beschikbaar. Als je eenmaal de led spots aan hebt geschaft zijn ze op velen manieren te gebruiken. Je kunt ze op een decoratieve manier gebruiken maar ook als algemene binnen- of buitenverlichting. Decoratief gezien kun je dan denken aan badkamer- of keukenverlichting waarbij de led ook andere kleuren kan aannemen. Als buitenverlichting kun je denken sfeervolle kerstverlichting voor in de donkere dagen. Om de veiligheid te waarborgen zijn er leds ontworpen die schok- en waterbestendig zijn.

Voor velen zal de overstap op led verlichting een vooruitgang zijn gezien de kosten die je er uiteindelijk mee bespaard, voor andere is de aankoop nog té duur. Voor degene die toch overtuigd is kan gemakkelijk in de winkel of via het internet de led verlichting aanschaffen.Over de Auteur

Als werknemer heb ik een liefde voor led lampen en led verlichting. Daarom juich ik dit artikel toe.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[201 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[100 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo