Parket of laminaat? - Artikelpost

Parket of laminaat?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 3083 | Aantal woorden: 351 | Datum: | 0 commentaar

Verschil tussen parket en laminaat

Op het eerste gezicht ziet laminaat er hetzelfde uit als hout. Maar niets is minder waar. Laminaat bestaat namelijk uit een laag van geperst houtvezel (mdf/hdf) in combinatie met een fotoprint van hout dat is aangebracht op de bovenste laag van het laminaat.

De fotoprint is overigens wel beschermd met een overlay, een soort kunststof slijtlaag. Nu raadt je het al, want wanneer deze slijtlaag eenmaal versleten is, kun je de vloer weggooien. De vloer is namelijk op. Tot slot brengt laminaat altijd loopgeluid met zich mee, dit is niet altijd even leuk. 

Een parketvloer is een echte houten vloer. Deze is in tegenstelling tot het laminaat niet voorzien van een laag geperst houtvezel; maar is gemaakt van houten planken. Om een nieuwe beschermlaag te vormen op het parket, hoef je de vloer alleen te schuren waarna de vloer er weer tiptop uitziet.

Bovendien heeft een parketvloer een langere levensduur dan laminaat, maar is over het wel algemeen duurder. Tot slot is mogelijk het parket aan de vloer vast te lijmen zodat je in de toekomst geen last van loopgeluid kunt ondervinden. 

Prijs laminaat
Laminaatvloeren zijn er in alle prijscategorieën. Zo worden er tegenwoordig al vloeren aangeboden vanaf zo’n 4 euro per m2.  De kwaliteitsverschillen zijn echter groot. Voor een goede kwaliteits-laminaatvloer betaal je gemiddeld 15 á 30 euro.Prijs parket
De prijs van een parketvloer ligt uiteraard hoger dan van het laminaat. Zo betaal je voor een parket gemiddeld € 30,- tot € 60, - euro (exclusief leg-loon). 

Over de Auteur

Op onze website vloerbekleding.net kan je verschillende soorten vloeren ontdekken: laminaat, parket, steentapijten, natuursteen, ... Bekijk van elke vloer de voordelen en nadelen en kom te weten welke vloer het meest geschikt is voor jouw woning.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst. Commentaar gesloten.
ComputerComputer

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[368 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[163 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[149 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo