FB pix Parketvloeren – Wie hout er niet van. - Artikelpost

Parketvloeren – Wie hout er niet van.

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1457 | Aantal woorden: 408 | Datum: | 0 commentaar

Bij het kiezen van een nieuwe vloer kiezen veel mensen voor een parketvloer. Dit zijn massieve houten vloeren die gemaakt worden van allerlei hardhout soorten. Traditioneel worden parketvloeren gemaakt van eikenhout, maar tegenwoordig word ook het hout van andere soorten zoals kastanje gebruikt. Alle houten vloeren hebben een rustieke uitstraling gemeenschappelijk, maar verschillende soorten onderscheiden zich door onder andere variaties in kleur en structuur. Daarnaast heeft de afwerking van de vloer grote invloed op het uiteindelijke resultaat. Hierbij moet u denken aan het schuren, lakken, wassen of oliën van uw parketvloer.

Houten vloeren zijn levende vloeren. Vele jaren na plaatsing zal de vloer nog steeds werken en bewegen, als reactie op de atmosferische omstandigheden. Een goede afwerking en periodiek onderhoud helpt dit proces te minderen, zodat de vloer zoveel mogelijk blijft liggen zoals het bedoeld is. Houten vloeren zijn vaak gemakkelijk te renoveren. Wel zijn ze kwetsbaar voor vochtige omgevingen, omdat het hout hierdoor gaat werken. Het plaatsen van uitzetvoegen kan deze veranderen opvangen, tenzij de atmosferische omstandigheden zeer ernstig schommelen. Het zorgvuldig lakken of oliën van de vloer kan daarnaast dit proces vertragen. Dit vormt namelijk een waterdicht laagje op uw vloer, waardoor vocht geen kans krijgt het hout in te trekken. Dit voorkomt kegelvorming in de vloer.

Er zijn verschillende soorten parket verkrijgbaar. Uiteraard zijn er de traditionele, rechte planken. Daarnaast zijn er verschillende variaties beschikbaar, waaronder het strokenparket, een samengestelde parketvloer, of het fineerparket. Deze hebben allemaal verschillende diktes, motieven, en andere eigenschappen. Hierdoor is er een groot assortiment aan parketvloeren beschikbaar, en zit er altijd eentje tussen die bij uw woning en wensen past!

Zoekt u een vloerspecialist in Vlaardingen of omgeving? Neem dan contact op! Onze medewerkers helpen u graag verder met advies, offertes of het daadwerkelijk uitvoeren van de benodigde werkzaamheden aan uw vloer.Over de Auteur

Mijn naam is Esma de Jaegher

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[199 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[95 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo