FB pix Passende raamdecoratie in de keuken - Artikelpost

Passende raamdecoratie in de keuken

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 2870 | Aantal woorden: 864 | Datum: | 0 commentaar

Het buitensluiten van de dag, door middel van luiken of gordijnen, is een vaste gewoonte in heel veel culturen. Niet alleen om kamers te verduisteren waar geleefd wordt, maar ook om niemand de gelegenheid te geven naar binnen te kijken als 's avonds in de keuken de lichten aan zijn. Men wil na een lange dag bijkomen in de beslotenheid van zijn eigen omgeving. De gordijnen dicht, de luiken gesloten, de boze buitenwereld bestaat niet. Goede raamdecoratie zorgt hiervoor. De keuken neemt tegenwoordig zo’n centrale plaats in ons thuisleven in. Er wordt gekookt maar ook gepraat en gelezen. Je ontvangt er je vrienden en familie. Dus ook hier wil je graag veel privacy.

 

Verschillende mogelijkheden

Er zijn veel manieren om je keuken helemaal van jezelf te maken. Daarbij is de keuze van je keuken zeer bepalend, maar ook de keuze van je raamdecoratie is hier van grote invloed. Wil je een romantische, landelijke sfeer? Daar zijn goed aangemeten houten jaloezieën heel geschikt voor. Ze zijn in verschillende houtsoorten te verkrijgen, helemaal naar je eigen smaak en passend bij de inrichting van je keukenkastjes. Ga je liever voor een strakke, industriële stijl? Denk dan eens aan een rolgordijn. Deze zijn er in diverse materialen, zowel transparant als verduisterend. Kleur is hierbij een bepalende factor. Een rolgordijn in een mooie tint kan bijvoorbeeld net dat beetje extra geven aan een eenvoudige kleur keuken.

 

Paneelgordijnen

Paneelgordijnen gaan nog weer een stapje verder als het gaat om decoratie. Ze bestaan uit meerdere afzonderlijk uit te rollen elementen waardoor er gespeeld kan worden met de hoogte en mate van afsluiten. In een keuken met een grote schuifpui komt deze raamdecoratie goed tot zijn recht.

 

Duo rolgordijnen

Duo rolgordijnen, ook wel dag en nacht rolgordijnen genoemd, hebben meerdere lagen stof die afzonderlijk of over elkaar gebruikt kunnen worden. Hiermee is het mogelijk om overdag een transparante raamdecoratie te maken en later een deel van het raam te kunnen verduisteren, heel geschikt dus voor een zonnige keuken!

 

Plissé gordijnen

Plissé gordijnen passen in elk interieur, of ze nu transparant, half transparant of verduisterend zijn. Het grote verschil met een rolgordijn is de manier van oprollen. Een plissé gordijn is opgevouwen met plooien, in tegenstelling tot het rolmechanisme. Dit geeft een heel ander, wat zachter aanzien. Ook deze vorm van raamdecoratie is er in vele kleuren en materialen en er zijn zelfs mogelijkheden om het gordijn van beneden naar boven te ontvouwen. Hiermee kun je ook het onderste gedeelte van het raam bedekken en dat kan in sommige situaties een prima oplossing tegen inkijk zijn.

 

 

Welke vorm je ook kiest, je zult er eindeloos plezier van hebben want een mooie raamdecoratie gaat een keuken lang mee!Over de Auteur

Netwrite schrijft over uiteenlopende onderwerpen. De insteek van de artikelen is veelal informatief en helpen bij het maken van een keuze. Netwrite heeft veel ervaring met het inrichten en verbouwen van huizen.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Selve Bandopwinder voor Rolluiken - bandoproller 5 meter - Wit
Selve Bandopwinder voor Rolluiken - bandoproller 5 meter - Wit

€ 12,99
Toon product

2 stuks Kettingverbinder Kunststof - Gordijn ketting verbinder - Gordijnketting
2 stuks Kettingverbinder Kunststof - Gordijn ketting verbinder - Gordijnketting

€ 1,99
Toon product

Selve Bandopwinder met 5 Meter band - Inclusief Rolluiklint
Selve Bandopwinder met 5 Meter band - Inclusief Rolluiklint

€ 12,75
Toon product

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[199 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[95 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo