Pendellampen: functionele basisverlichting - Artikelpost

Pendellampen: functionele basisverlichting

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 134 | Aantal woorden: 870 | Datum: | 0 commentaar

 

Pendellampen zijn echte sfeermakers in huis. Je kunt ze ook in elke ruimte plaatsen. Het staat echt prachtig in de woonkamer en geeft een extra knusse sfeer in de slaapkamer. En zelfs in menig kinderkamer komt een pendellamp voor. Vaak hebben ze een industrieel karakter en kun je ze ook ergens aan hangen. Bijvoorbeeld een katrol of misschien een leeg cd rek aan de muur. In dit artikel geven we je tips hoe je de juiste lamp uitkiest. Want door al dat moois kan het lastig kiezen zijn.

 

Hoe de juiste pendellamp kiezen

Het oog wil ook wat. Maar dat geldt des te meer voor lampen. Allereerst moet het design je aanspreken. Ga je voor een pendellamp met touw of houd je meer van industrieel? Zo heb je ook prachtige stoere lampen waarbij de lichtbron in een fles zit.

Naast het design van de lamp zelf wil je ook een bepaalde sfeer mee creëren in huis. Misschien wil je dat de lamp vrij subtiel licht geeft. Of juist wat feller. Het kan ook zijn dat je er speelse schaduwen mee wilt maken. Dus ook de lichtbron zelf is belangrijk. En hoeveel Watt deze binnenverlichting moet hebben speelt mee.

Voorbeeld stijlen

Pendellampen zijn er in talloze stijlen. We noemen er 3:

     Stoere lamp bevestigd aan scheepstouw. Een geraamte van een fles dient als lampenkap. Dit heeft een hele prachtige lichtinval.

     Pendellamp met gedraaid touw, welke je in verschillende kleuren kunt kopen. Aan het uiteinde zit de stekker.

     Houten lamp welke hangt aan snoer in plaats van touw. Deze kun je heel mooi aan een wandhaak hangen.

 Waar wil je de lamp hangen?

In welke ruimte wil je de lamp een mooi plaatsje geven? De grootte van de ruimte is hierbij ook belangrijk. Hoe kleiner de ruimte, des te minder verlichting je nodig zult hebben. Gebruik je een pendellamp voor boven de eettafel? Voor een goede lichtval is het goed om de lamp dan zo’n 80 cm boven de tafel te plaatsen. Kies voor genoeg licht om lekker te tafelen. Het moet je immers niet storen tijdens het eten.

Als je een lamp bij de bank wilt laten hangen om er ook ‘s avond een boek bij te lezen - dan heb je meer lichtinval nodig. Maar daarbij wil je niet dat het in je ogen schijnen. Je kunt het ook prachtig in de slaapkamer hangen als sfeerverlichting. Ideaal als vervanger voor het lampje op het nachtkastje.

 Combineren van meerdere hanglampen

Boven de eettafel of wellicht boven het aanrecht kun je ervoor kiezen om meerdere kleine pendellampen naast elkaar te hangen. Zo kun je fijn doorwerken in de keuken. Maar niet alleen thuis kun je deze lampen gebruiken. Ook op kantoor of in een winkel komen ze prima tot hun recht.

Het leuke is misschien nog wel dat je ze mooi met elkaar kunt combineren. Dus meerdere naast elkaar hangen, maar niet allemaal in dezelfde stijl. Je kunt ze wel op dezelfde hoogte hangen als je van symmetrie houdt. Of kies voor verschillende hoogtes voor het speelse effect.

Pendellamp voor een trendy huis

Kortom: wil jij je eethoek, de keuken of de slaapkamer nog sfeervoller maken? De pendellamp is datgene wat je zoekt. En door te combineren van verschillende stijlen lampen, creëer je een prachtige eigen unieke sfeer in huis. Dat is fijn thuis komen.Over de Auteur

Als lampexpert vertel ik graag alles over pendellampen. Benieuwd wat pendellampen zijn en wat de voordelen ervan zijn? Lees het hier!

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
ComputerComputer

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[368 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[163 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[149 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo