FB pix Plinten - Artikelpost

Plinten

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 3287 | Aantal woorden: 487 | Datum: | 0 commentaar

Een mooie plint maakt uw interieur helemaal af. Een goede en degelijke plint is de mdf-plint. Deze plinten zijn er in verschillende uitvoeringen waarvan er zeker wel een perfect zal passen bij uw inrichting. Mdf is een mooi eigentijds materiaal en het verschil met een traditionele houten plint is eigenlijk niet te zien.
Verschillende soorten plinten
Mdf-plinten zijn er in verschillende soorten met elk hun eigen specifieke eigenschappen. Er zijn plinten verkrijgbaar die al een keer in de grondverf zijn gezet en vervolgens zijn gelakt in een neutrale tint. Daarnaast zijn er ook mdf-plinten op de markt die enkel twee keer gegrondverfd zijn. In dit geval kunt u zelf deze nog behandelen met een lak in een kleur naar keuze. Ten slotte kunt u kiezen voor een plint die is uitgevoerd met een coating van folie die geschilderd kan worden.

Verschillende eigenschappen
Elk type plint heeft zijn eigen voordelen. Zo is het voor alle drie de soorten plinten mogelijk om deze te overschilderen of te monteren met een plintenkit. Montage met behulp van schroeven is alleen maar aan te raden wanneer u hebt gekozen voor een gelakte of gegronde plint. Het overschilderbare folie kan daarentegen beschadigen door de schroeven. Een voordeel van deze laatste plint is dat hij in tegenstelling tot de andere twee soorten plinten met clips gemakkelijk kan worden bevestigd. Vaak is het handig wanneer het mogelijk is om bedradingen achter de plint langs te laten lopen. Bij de meeste mdf-plinten is dit geen probleem, want ook deze zogenoemde kabelplinten zijn er in verschillende soorten en modellen.

Verschillende modellen plinten
Wanneer u uw keuze voor het type plint heeft gemaakt, volgt de keuze voor het model plint. De keuze is heel groot binnen het gamma mdf plinten. Er zijn rechte gladde plinten, maar er zijn ook kraalplinten, koloniale plinten en plinten die geschikt zijn voor renovatie, op de markt. De renovatieplint gebruikt u wanneer de oude plint niet zonder schade aan het stucwerk of het behang weggehaald kan worden. De mdf-renovatieplint kunt u in dat geval over de oude plint heen zetten, zodat uw kamer er weer als nieuw uitziet.
Om de plint helemaal passend bij uw woning te maken kunt u kiezen uit meerdere versieringen. Naast de klassieke plint, bestaat de collectie uit barokplinten, renaissanceplinten en romantische sierplinten. Door dit uitgebreide aanbod vindt u altijd een plint die bij uw smaak en voorkeuren past.

Over de Auteur

Ronald Molenaar is een freelance tekstschrijver.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[201 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[100 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo