FB pix Populariteit dierenverzekering stijgt - Artikelpost

Populariteit dierenverzekering stijgt

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1364 | Aantal woorden: 392 | Datum: | 0 commentaar

De kosten voor de dierenarts zijn de afgelopen jaren gestegen. Zo ook de popullariteit van de dierenverzekering

38% meer mensen sloten in 2010 een dierenverzekering af in vergelijking met 2009. Huisdier verzekeraar Proteq heeft deze cijfers begin 2011 gepubliceerd. Proteq is de grootste Nederlandse huisdierverzekeraar. Alsnog is slechts 4% van onze huisdieren verzekerd. Mensen blijven nogal sceptisch tegenover een dierenverzekering, terwijl tussen 2006 en 2009 de kosten voor de dierenarts wel gestegen zijn met maar liefst 18%.

Het bewustzijn van mensen dat de kosten voor de dierenarts flink kunnen oplopen voor hun huisdier als zij ziek worden groeit. Tevens tellen huisdieren in veel families als volwaardig gezinslid mee en worden daarom ook als zodanig behandeld. Daar hoort daarom ook een dierenverzekering bij. Andere mensen zeggen echter dat het een risico is dat je op de koop toe moet nemen als je ervoor kiest een huisdier aan te schaffen.

Huisdierverzekeraars
Er bestaan een aantal verschillende huisdierverzekeraars. Naast Proteq bestaat er de Nationale Huisdierverzekering, Petplan en Zelf.nu. Maar ook bij de Hema of de Kruidvat is het mogelijk een dierenverzekering af te sluiten. Vooral voor katten en honden wordt een dierenverzekering afgesloten. Heeft u konijnen als huisdieren? Dan is het sinds 2008 ook mogelijk om voor hen een dierenverzekering af te sluiten.

Paardenverzekering

Als u paarden heeft, zijn de regels net een beetje anders. Een goede wettelijke aansprakelijksheidsverzekering is onontbeerlijk voor de paardenbezitter. Eventuele schade die een paard maakt, wordt door een goede WA-verzekering gedekt. Ga wel even na of dit ook voor uw verzekering het geval is. Mocht dit niet zo zijn dan zijn er mogelijkheden om verschillende soorten paardenverzekeringen af te sluiten.

Als u een dierenverzekering of paardenverzekering afsluit, is het altijd belangrijk om verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken. Prijzen kunnen onderling erg verschillen. Houd ten alle tijden de polisvoorwaarden ook in de gaten.

Meer informatie over de dierenverzekering/paardenverzekering
Lees meer over de dierenverzekering of de paardenverzekering op http://www.dierenarts-dierenkliniek.nl/category/dierenverzekering

Over de Auteur

Anne Waninge is webredacteur bij Searchtrends. Wij proberen met een aantal themawebsites zoals www.dierenarts-dierenkliniek.nl onze bezoekers te informeren met onafhankelijke informatie over verschillende thema's. Bezoek de website als u meer informatie over de dierenverzekering of andere zaken rondom uw huisdier wilt weten.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[203 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[102 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo