Puppy’s en hondenvoeding: wanneer de voeding van uw pup aan te passen - Artikelpost

Puppy’s en hondenvoeding: wanneer de voeding van uw pup aan te passen

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 645 | Aantal woorden: 514 | Datum: | 0 commentaar

 

Puppy’s zijn uitermate gevoelig voor de voeding die ze krijgen; ze moeten er tenslotte nog van opgroeien tot gezonde hondjes. Het is dus van belang dat u uw pup het juiste voer geeft op het juiste moment. Er is echter vaak nog onduidelijkheid over het voeden van puppy’s en veel baasjes zitten met de handen in het haar als het gaat om zaken als moedermelk, speciale hondenvoeding voor puppy’s en reguliere brokken. De voeding van uw pup is echter niet zo gecompliceerd als het soms lijkt; een pup gaat in de eerste maanden van zijn of haar leven door verschillende fases, die ieder gekenmerkt worden door een bepaalde voedingswijze. We zetten de verschillende puppy-voedingsfases voor u op een rijtje.

 

De zoogfase – van de geboorte tot en met de vierde week. In deze periode worden puppy’s gezoogd door hun moeder. De moedermelk die ze krijgen bevat alle voedingsstoffen die ze nodig hebben en het is dus niet nodig om al puppyvoer te geven. Is de moeder niet in staat om de pups te zogen? Dan is het het beste om te informeren naar moedermelkvervangers; uw dierenarts kan u hierbij helpen.

 

De overgangsfase – van de vierde week tot en met de achtste week. In deze periode kunt u uw pup langzamerhand laten wennen aan puppyvoer. Geef steeds kleine hoeveelheden voeding en doe dit op gezette tijden, zodat uw hondje een bepaalde regelmaat aanwendt. Kies ook voor voeding die speciaal ontwikkeld is voor puppy’s en is aangepast naar zijn of haar voedingsbehoeften, zoals bijvoorbeeld Eukanuba Puppy & Junior. Wilt u dit voer gratis uitproberen, vraag dan online het gratis puppypakket aan.

 

De pre-adult fase – de achtste week en verder. Vanaf dit punt zou uw puppy goed zijn puppyvoer moeten eten. De voeding van uw hondje wordt nu ook steeds meer rasafhankelijk. Zo bereiken hondjes van kleine rassen normaal gesproken in 9 tot 12 maanden hun volwassen gewicht en hebben zij in deze periode dus puppyvoer nodig. Hierna kunt u langzamerhand overgaan op adultvoer. Hondjes van grotere rassen blijven echter langer doorgroeien en hebben dus ook langer puppyvoeding nodig. Ook de manier van voeden verschilt: pups van grote rassen hebben veel controle nodig, want als ze zich regelmatig overeten, lopen ze het risico op overgewicht en vergroeiingen. Pups van kleine rassen daarentegen zullen normaliter ook goede eetgewoonten ontwikkelen als ze altijd voeding tot hun beschikking hebben. Over de Auteur

Zoek jij meer informatie over de juiste hondenvoeding? Vraag het één van onze experts! Of vraag meteen on gratis puppy packet aan.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst. Commentaar gesloten.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[316 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[184 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[126 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo