FB pix Raambekleding voor je nieuwe interieur - Artikelpost

Raambekleding voor je nieuwe interieur

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1237 | Aantal woorden: 435 | Datum: | 0 commentaar
In een interieur speelt de raambekleding een grote rol. Het is misschien wel de grootste sfeerbepaler in huis. Het is daarom van groot belang om deze zorgvuldig uit te zoeken. Wil je onderhoudsvriendelijke en toch sfeervolle raambekleding, denk dan eens aan houten luiken of jaloeziën (ookwel shutters genoemd). Ze passen in elk interieur, zijn duurzaam, verkrijgbaar in heel veel kleuren en formaten, en heel makkelijk schoon te houden en te repareren.


Houten luiken voor ieder raam
Voor ramen met een aparte vorm, bijvoorbeeld driehoekig, rond of half rond, is het altijd lastig om passende raambekleding te vinden. Gordijnen sluiten niet mooi aan, luxaflex kun je -na aanpassing aan de vorm van het raam- niet meer open of dicht doen en lamellen geven niet de juiste sfeer. Voor dat soort lastige ramen, zijn houten luiken zijn de ideale oplossing. Ze kunnen op elke vorm en elk  formaat worden aangepast en zijn voorzien van horizontale lamellen die verstelbaar zijn. Zo kun je de hoeveelheid zonlicht die naar binnen valt helemaal naar wens aanpassen. Bovendien kunnen de houten luiken zelfs geplaatst worden voor hellende ramen, zoals dakramen.

Houten jaloeziën of shutters, mooi en praktisch
Voor rechthoekige of vierkante ramen zijn er houten shutters (ook wel jaloeziën genoemd) verkrijgbaar. Ze bestaan uit horizontale lamellen waarbij je de hoeveelheid lichtinval zelf kunt instellen, door de lamellen te kantelen. Ook kun je ze in hoogte verstellen, wanneer je bijvoorbeeld je ramen wilt zemen.
De jaloeziën passen in elk interieur, kunnen op maat gemaakt worden en zijn verkrijgbaar in bijna alle denkbare kleuren. Je hebt ze in naturel hout met een zichtbare nerf, of met een speciale coating voor een mooie, egale kleur.
Houten jaloeziën zijn bovendien uitermate geschikt voor gebruik in de badkamer of keuken. 

Het formaat van je ramen, het kleurgebruik in je interieur en de vloer zijn belangrijke uitgangspunten als je raambekleding uit gaat zoeken. Heb je veel kleur in je interieur, kies dan voor een neutrale kleur. Wanneer je interieur heel neutraal is dan kun je best kiezen voor een knalkleur, mits de raamoppervlaktes niet te groot zijn. Zo zie je maar, je kunt echt alle kanten op met raambekleding.

Over de Auteur

Ronald Molenaar is een freelance tekstschrijver.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[199 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[94 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo