Radiatoren mooi wegwerken - Artikelpost

Radiatoren mooi wegwerken

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 381 | Aantal woorden: 638 | Datum: | 0 commentaar
De verwarming is een belangrijk onderdeel van het huis, al helemaal tijdens deze koude winterdagen. Toch is niet iedereen er altijd even blij mee, en dan bedoelen we vooral als u uw woning aan het inrichten bent. Het is namelijk niet altijd even mooi om de verwarming duidelijk zichtbaar te hebben in uw huis. De oplossing is heel simpel, u kunt een radiatorombouw maken. Met onderstaande stappen kunt u dat makkelijk zelf. Wat u nodig hebt zijn een radiatorbouwpakket, een aanbouwpakket, een afkortzaag, een duimstok, houtlijm, een waterpas, een potlood, wat schuurpapier en verf met roller en kwast. U kunt er zelf natuurlijk nog van alles bij bedenken en er uw persoonlijke draai aan geven. 

Om de ombouw passend te maken, is het zaak dat u de hoogte en breedte weet van uw radiator. In het bouwparket staan de verder benodigde afmetingen. Meet hierbij liever een centimeter te ruim dan te krap, want het is natuurlijker handiger als hij iets te groot, dan iets te klein is. Nu u deafmetingen weet, kunt de de panelen op maat maken door middel van een afkortzaag. Begin met de zijkanten, deze vormen de basis van uw ombouw. Het is hierbij handig om eerst één van de panelen op maat te maken, en deze vervolgens als mal te gebruiken voor de andere zijkant, of voor de andere zijkanten als u meerdere ombouwen maakt. Denk er hierbij wel om dat u in spiegelbeeld moet werken omdat hij aan de andere kant van de verwarming geplaatst zal worden. 

Wanneer de zijkanten op maat zijn en staan, dan kunt u beginnen aan de panelen voor de voorkanten. Wederom is het handig om één paneel op maat de maken en deze vervolgens als mal te gebruiken. Zo bent u er zeker van dat alle panelen dezelfde maat hebben.

Vervolgens schroeft u alles aan elkaar. In de handleiding van het bouwpakket staat waar u de schroeven moet plaatsen om te zorgen voor de beste stevigheid. Boor de gaten altijd eerst even voor om te voorkomen dat u lelijke gaten krijgt, of dat het hout barst of scheurt. Denk eraan om ruimte tussen de panelen te laten voor ventilatie. Anders kan de verwarming zijn warmte niet goed door het huis blazen en dat is natuurlijk zonde. Door een duimstok te gebruiken, kunt u zorgen dat u dezelfde afstand houdt tussen de panelen. 

Nu kunt u het afwerken. Dat kunt u natuurlijk geheel naar eigen wens doen. Wel belangrijk is het om alle geboorde gaatjes even op te schuren, zodat daar geen splinters meer zijn, en om alle randen en hoeken even licht op te schuren. Vervolgens kunt u zich uitleven met verf en andere afwerkingen. Voila, u hoeft vanaf nu niet meer tegen uw lelijke radiatoren aan te kijken.

Zo leuk en makkelijk kan het zijn om zelf aan uw woning te klussen. Heeft u een kleine of grote klus die u liever uit handen geeft? Dan kunt u daar natuurlijk aan klusbedrijf zoals Best Totaalonderhoud in Rotterdam voor inschakelen. Zij helpen u graag met alle grote en kleine klussen in en om het huis en zo bent u verzekerd van een mooi en duurzaam resultaat. 

 

 

Over de Auteur

Best Totaalonderhoud is een allround klusbedrijf in de regio Rotterdam. We werken voor particuliere en voor zakelijke klanten. Zoals onze bedrijfsnaam al doet vermoeden leveren we allerhande diensten en producten op het gebied van klussen. 

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[329 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[184 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[143 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo