Raken gloeilampen uit de mode? - Artikel Post - Artikel Marketing

Raken gloeilampen uit de mode?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 415 | Aantal woorden: 543 | Datum: | 0 commentaar

Gloeilampen hebben een tracking record van over 125 jaar en hebben in die hoedanigheid al vele evoluties ondergaan en bovendien aan de grond gestaan van andere belangrijke uitvindingen. De laatste decennia lijkt de gloeilamp echter plaats te maken voor de meer zuinige en milieuvriendelijke spaarlampen en LED-lampen. Toch is de gloeilamp nog veruit de meest gebruikte lamp in Nederland, waardoor de gloeilamp zeker niet uit de mode is. Waarom maken we in Nederland dan toch nog zoveel gebruik van gloeilampen als andere wijzen van verlichting milieuvriendelijker zijn? Een resume over de gloeilamp, welke elke mode gril te boven lijkt te komen.

Eén van de meest belangrijke redenen voor Nederlanders om trouw te blijven aan de vertrouwde gloeilamp is de grote variatie aan gloeilampen dat te koop is en de lage aanschafprijs. In tegenstelling tot andere typen lampen is de gloeilamp namelijk relatief goedkoop om aan te schaffen. De grote variatie van de gloeilamp zit hem in de verschillende beschikbare wattages en modellen. Te denken valt bijvoorbeeld aan de kleurde feest verlichting.

Daarnaast zijn gloeilampen eenvoudig te dimmen en bieden deze een uitstekende weergave van de kleuren. Gloeilampen zijn namelijk beschikbaar in prachtige warme kleurtonen, welke na ontbranding uitstekend zichtbaar worden in een ruimte. Gloeilampen kunnen dus vanuit verschillende modellen en kleuren iedere ruimte in huis van een andere sfeer voorzien.

Ten slotte is de levensduur van de gloeilamp ook vrij lang. Een gloeilamp blijft bovendien gedurende zijn gehele levensduur maximaal licht afgeven. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld de spaarlamp, die naarmate de jaren zich opvolgen steeds minder licht gaat geven. Het is niet voor niets dat de gloeilamp de laatste 125 jaar met verve heeft overleefd en elke mode gril bovendien de baas is gebleven.

Het enige grote minpunt van de gloeilamp is dat het ten opzichte van andere typen lampen weinig energie vriendelijk is. Een groot gedeelte van de energie welke vrijkomt bij een gloeilamp wordt omgezet in warmte en heeft als zodanig geen impact op de verlichting. In tegenstelling tot andere typen lampen is dit dan ook een belangrijk nadeel van de gloeilamp. Toch is de in overmaat geproduceerde warmte niet volledig weggegooid geld, daar het indirect meehelpt in het verwarmen van de ruimte waarin de gloeilamp brand.

Overal is de gloeilamp een bewezen concept dat zelfs tot op de dag van vandaag een veelgebruikte lichtbron is. Of de gloeilamp de volgende 125 jaar eveneens gaat overleven is op moment niet te overzien. De verbeteringen volgen elkaar namelijk in rap tempo op. Feit blijft wel dat veel opvolgende uitvindingen in de lampen branche zullen zijn gebaseerd op de vertrouwde gloeilamp.Over de Auteur

Gloeilampen zijn een belangrijke lichtbron in mijn huis en ik blijf daar nog wel even aan trouw. Graag deel ik bovenstaand de voordelen van deze belangrijke en betrouwbare lichtbrond.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: 3.0

Commentaar

Thu, 28 Mar 2013 at 11:31 AM, by Guest
Wat een leuk artikel over gloeilampen. Ik werk zelf bij een lampenwinkel en ik ben dus dagelijks bezig met verlichting. De gloeilamp blijft mijn favoriet qua sfeervolle lamp!

Commentaar toevoegen

Jouw naam:


Jouw email:


Commentaar

Type de code over die je hieronder ziet (beveiliging tegen Spam en geautomatiseerde aanmeldingen)

Visual CAPTCHA


Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[391 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[119 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[118 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[111 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[100 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo