FB pix Red Robin Planten & Verzorgen - Artikelpost

Red Robin Planten & Verzorgen

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 248 | Aantal woorden: 686 | Datum: | 0 commentaar

De Red Robin is een populaire plant in tuinierend Nederland. Het is een wintergroene struik die vaak als haag wordt gebruikt. Hoewel de plant een leuke bloei heeft, is dit niet wat de plant zijn decoratieve waarde geeft; het blad is het mooist aan de plant. Het blad wordt namelijk aan het begin van het voorjaar felrood, om tot aan het eind van de zomer te verkleuren naar een donkergroene kleur. Tijdens de herfst kan de plant vervolgens, mits er gesnoeid is, weer rood uit gaan lopen. Je kunt er dus meerdere keren in het jaar van genieten. 

 

Red robin verzorgen

De red robin kan goed met het klimaat in Nederland omgaan. De plant is zowel wintergroen als winterhard, waardoor die altijd zijn decoratieve waarde behoudt. Wel kan de plant flink groot worden, dus wanneer je de red robin kleiner wilt houden dien je deze eenmaal per jaar te snoeien. Snoeien is niet alleen goed voor het kleiner houden van de plant; het zorgt er ook voor dat de plant weer verjongd wordt, waardoor het jaar erop het blad weer feller rood wordt. Om hem extra te laten groeien kan je de red robin een of tweemaal per jaar bemesten, maar dit is alleen nuttig wanneer je de plant snel wilt laten groeien. Voor de gezondheid van de plant is het absoluut niet noodzakelijk. 

Red robin aanplanten

De red robin is een gemakkelijke plant. Hij kan zowel in de zon als halfschaduw worden geplaatst. Ook de grond voor de plant maakt niet veel uit, zolang die maar organisch is. Hoe je de red robin aanplant is afhankelijk van hoe je hem wilt gebruiken. De plant wordt tot wel 1 meter breed, dus wanneer je hem alleen wilt laten staan dien je andere planten op een meter afstand te zetten. Wanneer je de red robin echter als haag wilt inzetten kan je ze 50 tot 70 centimeter van elkaar af planten. Dit omdat het op deze manier een dichtbegroeide haag wordt; iets dat essentieel is voor een haag. Je wilt namelijk niet een haag hebben waar iedereen doorheen kan kijken. 

Red robin snoeien

De red robin kan tweemaal per jaar gesnoeid worden. De plant verdraagt een snoei zeer goed en groeit snel weer terug. Er zitten dus geen risico's aan het snoeien van de red robin. De plant snoeien brengt echter wel weer voordelen met zich mee; zo verjongt de plant zich, waardoor het blad weer feller rood wordt. Wanneer je de plant niet snoeit zul je zien dat door de loop der jaren de plant een steeds minder felle kleur rood krijgt. Daarnaast brengt het nog een ander voordeel met zich mee; je kunt de plant in de vorm snoeien die je wilt. Zo kun je de plant mooi in vorm houden waardoor het een mooi aangezicht blijft. 

Red robin vermeerderen

Je kunt red robin vermeerderen door stekken van de plant te nemen. Hier heb je wel een volgroeide red robin voor nodig. Je snijdt een klein stukjhe van 10 centimeter van de tak af en stopt deze snel in een pot. De pot laat je vervolgens heel de winter staan, zodat je tijdens de lente een klein plantje hebt. Deze kan je vervolgens weer in de tuin zetten. Zo kun je ook zelf een haag maken met een red robin. Een zeer leuke uitdaging!

Wil je meer weten over de red robin? Hier is nog en uitgebreid artikel waarin je alles wat je wilt weten kunt vinden over de Red Robin. Zelf vond ik het artikel erg nuttig vol uitgebreide en volledige informatie. 

 Over de Auteur

Een passie voor alles wat groen is. Een echte tuinliefhebber die alles wilt weten over planten en de verzorging hiervan.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[197 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[89 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo