Rioleringsproblemen? Dit kan de oorzaak zijn! - Artikelpost

Rioleringsproblemen? Dit kan de oorzaak zijn!

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 175 | Aantal woorden: 882 | Datum: | 0 commentaar

Komt er een nare geur uit de riolering van je woning? Lijkt het water steeds minder makkelijk weg te stromen in de douchebak of bijvoorbeeld gootsteen? Mogelijk is er sprake van een probleem met de riolering. In dit artikel lees je meer over de meest voorkomende rioleringsproblemen, hun oorzaak en de wijze waarop je deze zelf zou kunnen verhelpen. Bij een rioleringsprobleem is het belangrijk om tijdig voor een oplossing te zorgen. Zou je dit niet doen, dan loop je het risico dat een beginnend probleem al snel uitgroeit tot een serieuze verstopping. In het ergste geval zijn sanitaire voorzieningen, de vaatwasser of bijvoorbeeld de gootsteen in de keuken niet meer te gebruiken. Waar in huis heb jij te maken (gehad) met rioleringsproblemen? 
Oorzaak van een rioleringsprobleem 

Een rioleringsprobleem is het gevolg van restafval dat zich aan de wanden van de rioleringsbuizen hechten. Naarmate er meer restafval door de afvoerleiding wordt afgevoerd, zal deze ophoping steeds groter worden. Je merkt dit aan het feit dat het water minder makkelijk wegstroomt. Bij restafval kun je onder meer denken aan etensresten, die bij het spoelen van de borden of pannen in de afvoerleiding stromen. Ook haren of bijvoorbeeld zeepresten kunnen een bron vormen van rioleringsproblemen. Doordat dergelijke vormen van restafval erg vet zijn, blijven ze makkelijk plakken aan de wanden van de afvoer. 


Inspectie met een kleine camera uitvoeren 

Op de website van haarlemloodgieters.nl vind je meer informatie over de hulp die een loodgieter bij verstoppingen kan bieden. Een loodgieter kan bijvoorbeeld een inspectie in de leiding uitvoeren, waarbij een kleine camera gebruikt wordt. Met zo’n camera is het relatief eenvoudig om de bron van een rioleringsprobleem te achterhalen. In veel gevallen zal de ophoping van restafval al snel gevonden worden. Er kan ook sprake zijn van een lekkende rioleringsbuis. Iets wat de nare stank in de badkamer of keuken van je woning kan veroorzaken. In dat geval is het noodzakelijk om de afvoerleiding te vervangen. 


Zelf voor een oplossing zorgen 

Wanneer het probleem met de riolering veroorzaakt wordt door een ophoping van restafval, kun je deze in eerste instantie zelf proberen op te lossen. Dit doe je onder meer door soda te gebruiken. Soda heeft een ontvettende werking, waardoor het restafval dat zich aan de wanden van de afvoer hecht los zal komen. Een alternatief voor het gebruik van soda is het gebruik van een traditionele ontstopper. Hiermee kun je de druk op een rioleringsbuis vergroten, om zo het restafval los te trekken. Een derde optie is een trekveer. Deze koop je bij de lokale bouwmarkt. De trekveer kun je in de afvoerleiding duwen en vervolgens heen en weer bewegen. Op deze manier komt het restafval in de afvoerleiding los van de wanden hiervan. 


Tip: zorg dat je de afvoer na het gebruik van een trekveer, soda of een traditionele ontstopper goed doorspoelt. Zo weet je zeker, dat het rioleringsprobleem volledig verholpen is. Je zou ook kunnen overwegen om de afvoerleiding preventief door te laten spuiten door een loodgietersbedrijf in de buurt. 

Over de Auteur

Een auteur die graag nieuwtjes deelt.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
ComputerComputer

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[347 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[144 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[105 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo