Robotmaaier voor uw gazon! - Artikelpost

Robotmaaier voor uw gazon!

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 417 | Aantal woorden: 428 | Datum: | 0 commentaar

Veel tuinen beschikken over een mooi gazon. Het mooi houden van het gazon echter, vraagt vaak veel tijd en inspanning. Om het gazon écht mooi te houden, moet je het regelmatig maaien, bemesten, enzovoorts. Voor het maaien zijn er meerdere keuzes mogelijk, voornamelijk afhankelijk van de grootte van het gazon. Een klein gazon, kan makkelijk worden gemaaid met een elektrische grasmaaier. Die zijn vaak ook niet zo duur in de aanschaf.

Als het gazon wat groter wordt, is een elektrische maaier minder handig, vanwege het verlengsnoer die ervoor nodig is. Je komt dan uit bij een motormaaier. Die heeft iets meer onderhoud nodig, maar is flexibeler, sneller en sterker. Je hebt geen kabel meer nodig! Een alternatief hiervoor is de laatste jaren in opkomst, de accumaaier. Een elektrische maaier zonder kabel. De technologie hiervoor wordt steeds beter en de accu's gaan steeds langer mee. Hierdoor wordt de accumaaier een bijzonder goed alternatief voor de motormaaier.

Voor de grootste gazons wordt vaak gekozen voor een goede motormaaier, of een zitmaaier. Een zitmaaier is ideaal, omdat de mate van inspanning bijzonder laag is. Zitmaaiers komen ook in allerlei varianten, met of zonder opvangbak, versnellingen, mulchkit enzovoorts. Een mulchkit maakt het gras zo klein, dat het weer in het gazon terugvalt en je een natuurlijke bemesting hebt. Bovendien hoeft je het gemaaide gras dan niet op te vangen en weg te gooien.

Een ander goed alternatief is natuurlijk de robotmaaier. Die doet volledig automatisch zijn werk, waardoor je er geen omkijken meer naar hebt. Er zijn zelfs robotmaaiers die je vanaf een APP kunt besturen. Ook zijn er maaiers die zelf kunnen bepalen wanneer ze maaien. Zo kijkt de robotmaaier dan naar de hoogte van het gras en naar het weer, om het juiste moment te bepalen om te maaien. Doordat een robotmaaier regelmatig het gras maait, komt dit altijd als een mulch weer in het gazon terecht en komen er natuurlijke meststoffen weer terug in de grond! Het te maaien gebied is zelf te bepalen aan de hand van een kabel die bepaald waar de maaier mag rijden. U hoeft zich dus geen zorgen te maken over uw mooie bloemenperk!Over de Auteur

De Boer Drachten is de specialist in tuin & parkmachines. Van kettingzaag tot grasmaaier. Ons assortiment grasmaaiers bestaat uit de bekendste merken, zoals Viking, Gardena, Pellenc en nog veel meer.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[329 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[184 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[143 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo