FB pix Rolluik bandopwinder: Gemakkelijk en snel vervangen - Artikelpost

Rolluik bandopwinder: Gemakkelijk en snel vervangen

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 2823 | Aantal woorden: 582 | Datum: | 0 commentaar

Is uw rolluik bandopwinder kapot of aan vervanging toe? Dit probleem kunt u snel en eenvoudig verhelpen door uw kapotte bandopwinder te vervangen door een nieuwe. Zoekt u nieuwe rolluikonderdelen? Deze onderdelen zijn online verkrijgbaar bij specialisten met een ruime ervaring in rolluiken en zonnewering. Elke onderdeel wordt geleverd met een handleiding, maar deze zijn niet voor elke klusser even duidelijk. Om u op weg te helpen, geven we graag wat tips over het vervangen van een rolluik bandopwinder.

Wat is een rolluik bandopwinder?

Een rolluik bandopwinder gebruikt u om het rolluik te laten zakken en weer omhoog te hijsen. Een bandopwinder bevat een opgerolde optrekband of koord. Door aan het koord te trekken, rolt het lint zich naar binnen op. Maakt u constant gebruik van uw rolluik? Dan kan het voorkomen dat de veer kapot springt. Wanneer de veer kapot springt, kan de bandopwinder de trek of draagkracht niet meer aan.

De rolluik bandopwinder vervangen

Door constant gebruik ontstaat er slijtage op de band en zal deze op den duur vervangen moeten worden. Wanneer u deze zelf wilt vervangen, kunt u een nieuwe rolluik bandopwinder bestellen bij een specialist in rolluiken en zonnewering. Let tijdens het bestellen goed op de breedte van de rolluikband. Zo weet u zeker dat u de goede maat bestelt. Om u te helpen met het vervangen van de rolluik bandopwinder, hebben we hieronder een stappenplan voor u geschreven.

Stap 1: De voorbereidingen

Voordat u aan de slag kan met het vervangen, is het belangrijk om eerst een paar voorbereidingen te treffen. Haal eerst voorzichtig de bandopwinder los. In het midden van de bandopwinder bevindt zich namelijk een veerdoos die onder een constante spanning staat. Maak vervolgens de rolluikband los en ga dan verder met stap 2..

Stap 2: Bevestigen van de rolluikband

Nadat u de rolluikband heeft losgemaakt, maak u een inkeping van 1 cm in de band. Deze bevestigt u vervolgens aan de lintschrijf van uw nieuwe rolluik bandopwinder. De lintschrijf wordt ook wel de banddoorvoering genoemd en kunt u herkennen aan het ijzeren lipje boven op de bandopwinder.

Heeft u de band bevestigd aan de lintschrijf? Bevestig dan het uiteinde van de band aan de meenemer en houd vervolgens de bandopwinder goed vast. Druk voorzichtig de band een stukje terug om het lint strak te spannen.

Let op: laat de band nog niet los! Pak een pen of schroevendraaier om de zekering boven op de veerdoos mee in te drukken. U kunt nu de band langzaam op de veerdoos oprollen. Zet het uiteinde van de band vast met bijvoorbeeld een knoop. Zet vervolgens de bandopwinder weer helemaal in elkaar.

Rolluik bandopwinder kopen?

Heeft u een nieuwe bandopwinder of andere rolluik onderdelen nodig? Bij Shadowparts vindt u een ruim aanbod bandopwinders en rolluikbanden. Alles om uw rolluik weer nieuw leven in te blazen! Bij onze bandopwinder vindt u een handige handleiding, zo wordt het vervangen van uw rolluik bandopwinder een stuk eenvoudiger.Over de Auteur

-

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Selve Bandopwinder voor Rolluiken - bandoproller 5 meter - Wit
Selve Bandopwinder voor Rolluiken - bandoproller 5 meter - Wit

€ 12,99
Toon product

Selve Bandopwinder met 5 Meter band - Inclusief Rolluiklint
Selve Bandopwinder met 5 Meter band - Inclusief Rolluiklint

€ 12,75
Toon product

Bandopwinder-bandoproller 5 meter. Kleur: wit
Bandopwinder-bandoproller 5 meter. Kleur: wit

€ 11,95
Toon product

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[199 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[95 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo