FB pix Sanitair voor mindervaliden - Artikelpost

Sanitair voor mindervaliden

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1373 | Aantal woorden: 443 | Datum: | 0 commentaar

Wanneer u slecht ter been bent of in een rolstoel zit, dan is het hebben van aangepaste sanitaire voorzieningen erg belangrijk. Een badkamer en toilet wilt u zelfstandig kunnen gebruiken, en deze moet natuurlijk veilig en comfortabel zijn. Door in uw badkamer en toilet gebruik te maken van ergonomisch sanitair, zoals een douchezitting, wandbeugels of een antislipvloer, kunt u veilig en zelfstandig gebruik blijven maken van uw sanitaire voorzieningen.

Douchezittingen
Wanneer u wat ouder bent, kan een douche nemen een hele opgave zijn. Het evenwicht bewaren wanneer u wat langer staat is lastig. Een tuin- of klapstoel onder de douche is misschien een oplossing, maar het neemt veel ruimte in beslag en is niet erg comfortabel. Een eenvoudige oplossing die niet zoveel ruimte in beslag neemt is de speciale douchezitting. De douchezittingen worden geproduceerd van antibacteriele materialen en zijn in hoogte verstelbaar. Het royale zitvlak, wat afzonderlijk in hoogte verstelbaar is, zorgt voor een comfortabele en veilige douche-ervaring.

Wandbeugels
In en uit bad stappen is niet gemakkelijk wanneer u slecht ter been bent. Ook opstaan van het toilet gaat vaak niet meer zonder moeite. Het monteren van een wandbeugel naast het bad en het toilet, zal dit al een stuk eenvoudiger en veiliger maken. De wandbeugels worden geproduceerd van materiaal dat ook in een vochtige ruimte genoeg grip geeft. Zo ben u verzekerd van een veilig sanitairbezoek, zonder vallen of uitglijden.

Antislipvloer
Een gladde vloer is misschien wel de grootste veroorzaker van ongelukjes in de badkamer. Een natte, gladde vloer maakt het risico op uitglijden erg groot, wanneer u met natte voeten uit het bad of de douche stapt. Er zijn hiervoor tegenwoordig antisliptegels voor in de douche en badkamer op de markt. De tegels hebben een grovere structuur, waardoor uitglijden kan worden voorkomen. Als u uw tegelvloer niet wilt vervangen, kunt u er ook voor kiezen om antislipstickers of –matten te gebruiken. Zo kunt u voor een relatief laag budget toch een veilige badkamer realiseren. 

Het aanpassen van uw badkamer en toilet zal uw sanitaire bezoekjes aanzienlijk verbeteren, maar denk naast het aanpassen van uw sanitair ook aan een ruime opstelling in de badkamer en het toilet. Voldoende beweegruimte zorgt voor meer sanitair comfort en biedt de mogelijkheid voor thuiszorgers om u te helpen bij uw sanitaire bezoekjes.

Over de Auteur

Ronald Molenaar is een freelance tekstschrijver.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[206 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[104 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo