Schilder zelf uw trap! - Artikelpost

Schilder zelf uw trap!

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 452 | Aantal woorden: 441 | Datum: | 0 commentaar

Een trap wordt dagelijks regelmatig gebruikt. Na een tijdje zal dit dan ook zichtbaar worden, er worden sporen van slijtage zichtbaar op uw geschilderde trap. Tijd om de trap van een nieuwe laag verf te voorzien! Om het netjes voor elkaar te krijgen is het handig van te voren even deze tips door te nemen.

 

Voorbereidingen

Allereerst moet de trap natuurlijk klaar zijn om geschilderd te worden. Schuur de gehele trap, zodat de nieuwe verf beter kan hechten. Op plekken waar de oude verf is gaan bladderen moet u de oude verf verwijderen. Mochten er beschadigingen in de trap zitten kunt u deze opvullen met plamuur. Daarna moeten ook die plekken geschuurd worden. Als u tevreden bent en de trap mooi glad is kan u de trap stofvrij maken en ontvetten. Dit kunt u doen met een scheutje ammonia vermengd in een emmer warm water. Daarna bent u klaar om aan de slag te gaan met het schilderen!

 

De trap schilderen

Schilder de trap eerst twee keer met grondverf. Doe eerst de randen met een kwast en vervolgens de rest met een roller. U kunt het beste in verticale richting beginnen en daarna horizontaal uitrollen. Zo wordt de verf het beste verdeeld. Als dit goed droog is kunt u de lak aanbrengen. Doe ook dit twee keer, op dezelfde wijze als de grondverf. Onthoud om altijd tussen alle lagen verf de trap opnieuw te schuren en te ontvetten, zo zorgt u dat de trap mooi egaal blijft en dat de verf goed hecht.

 

Na het schilderen

Het is belangrijk dat u de verf goed laat drogen, in ieder geval 24 uur. Dit is dus wel iets om van te voren rekening mee te houden als u regelmatig op de bovenverdieping moet zijn! Na 24 uur kunt u op de trap lopen met sokken, probeer nog een week te wachten voordat u er met schoenen op gaat.

 

 

Laat u de klus toch liever over aan een professional? Neem dan contact op met een vakman bij u in de regio, zoals deze schilder in ZwolleOver de Auteur

Neem voor meer informatie contact met ons op.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[329 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[184 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[143 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo