FB pix Schuifpui repareren! - Artikelpost

Schuifpui repareren!

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 960 | Aantal woorden: 606 | Datum: | 0 commentaar

Hoe kan ik zelf mijn schuifpui repareren?

Het repareren van uw schuifpui kan in sommige gevallen zelf. Een veel voorkomend probleem is het niet soepel meer lopen van de schuifpui. Het vervangen van de wieltjes is dan een van de oplossingen. Maar hoe vervangt u de wieltjes? Afhankelijk van het type schuifpui is het mogelijk om de wieltjes gemakkelijk te vervangen soms is het echter nodig om de constructie gedeeltelijk uit elkaar te halen. In deze gevallen moet u denken aan het losmaken van het glas, dit zorgt ervoor dat er een stuk minder gewicht rust op de gehele schuifpui. Hierna kunt u dus gemakkelijker de wielen vervangen. Bij een schuifpui reparatie is het dus belangrijk om goed van te voren te bekijken wat het probleem is. Dit vooral om te voorkomen dat u niet ergens aan begint waar u eigenlijk net nog te weinig verstand van heeft. Bij het zelf repareren van een schuifpui vervalt in de meeste gevallen namelijk ook de eventuele garantie.

Lekkage van de schuifpui

In sommige gevallen is er sprake van een lekke ruit. Hierbij is het vaak niet handig om zelf het glas te vervangen. Zorg bij het vervangen van het glas dat er wordt gekozen voor HR++ dubbel glas. Dit glas is hoog isolerend en zorgt voor lagere stookkosten en een beter wooncomfort. Hierbij is de nieuwe ruit weer waterdicht.

Beslag

Bij het beslag moet u denken aan de handvatten, scharnieren etcetera. In principe zorgt het beslag ervoor dat de schuifpui goed opent en sluit. Dit is dan ook vaak de belangrijkste oorzaak van het niet goed werken van een schuifpui. Bij reparatie is in sommige gevallen namelijk de vervanging van beslag niet onontkomelijk. Het vinden van het juiste soort beslag echter is voor schuifpuien erg moeilijk. Er zijn veel verschillende soorten schuifpuien en dus nog veel meer soorten beslag. Hierbij komt dat veel soorten niet meer geproduceerd worden en een precieze vervanging niet mogelijk is. Hierdoor moet er goed gekeken worden naar de mogelijkheden en moet het beslag eigenlijk al worden ingekocht voordat er met de reparatie is begonnen.

Meer informatie? Klik op één van deze links voor meer informatie.Over de Auteur

AlhraOnline is specialist op het gebied van reparaties aan de gevel. Hier vallen uiteraard ook schuifpuien onder. Mocht een reparatie niet mogelijk zijn, is AlhraOnline ook thuis in het vervangen van kozijnen en (dubbel) glas.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst. Commentaar gesloten.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[203 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[102 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo