Slaaphygiëne is erg belangrijk - Artikel Post - Artikel Marketing

Slaaphygiëne is erg belangrijk

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 333 | Aantal woorden: 713 | Datum: | 0 commentaar

Hygiëne is belangrijk in alle vertrekken van het huis. Toch wordt er vaak in bepaalde ruimtes beter schoongemaakt dan in andere. Opvallend is dat de keuken, het toilet en de badkamer vaak het meest schoongemaakt worden en dat de slaapkamer een beetje vergeten wordt. Je slaapkamer wordt dagelijks een ruime tijd gebruikt, dus waarom zou je deze ruimte niet goed bijhouden? Bacteriën en huisstofmijt leeft graag in stoffen zoals vloerbedekking, dekens, matrassen en hoofdkussens. Daarnaast wordt door veel mensen hun mobiele telefoon meegenomen in bed, maar hoe vaak maak je je telefoon eigenlijk schoon? Op je telefoon zitten onwijs veel bacteriën.

Begin bij het begin

Om je slaapkamer goed schoon te houden is het belangrijk om de ruimte dagelijks te luchten. Een goede ventilatie zorgt ervoor dat bacteriën zich moeilijker in stand kunnen houden. Zowel in de zomer als in de winter is het belangrijk om de kamer goed te ventileren, dit voorkomt dat je matras vochtig wordt. Het is niet alleen goed voor je matras om je kamer te laten luchten, ook je dekbed heeft frisse lucht nodig. ‘s Nachts zweet je best veel en je matras en dekbed nemen dit allemaal op. Iedereen verliest vocht ‘s nachts, maar bij de een is dit wat meer dan bij de ander. Wanneer je veel transpireert is het belangrijk om te kiezen voor een ventilerend dekbed. Voor goede informatie hierover kun je contact opnemen met beddenzaak Lemelerveld. Ook bij allergieën is het verstandig om contact op te nemen met een beddenspeciaalzaak. Zij kunnen je alle informatie geven over bedtextiel.

Advies is om elke 5 jaar een nieuw hoofdkussen aan te schaffen en om je matras, hoofdkussen en dekbed eens per maand in de volle zon te laten liggen. Huisstofmijt kan niet zo goed tegen de zon, dus op deze manier kun je voorkomen dat alles vol met huisstofmijt komt te zitten.

Houd je slaapkamer schoon

Je slaapkamer schoonhouden gaat verder dan je matras, dekbed en hoofdkussen. Het is prettig om je slaapkamer zo vrij mogelijk te houden van stof, natuurlijk kun je dit niet voorkomen maar je kunt het op zijn minst wel goed bijhouden. Stof je slaapkamer wekelijks met een natte doek en haal de stofzuiger door de ruimte heen.  Heb je vloerbedekking? Dan is het verstandig om vaker per week te stofzuigen. Met een schone slaapkamer zul je merken dat je heerlijk kunt slapen en zo productief te dag kunt beginnen.Over de Auteur

Sanne schrijft graag over allerlei onderwerpen

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Commentaar


Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[223 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[172 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[124 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo