FB pix Soorten Behang: Een overzicht - Artikelpost

Soorten Behang: Een overzicht

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1409 | Aantal woorden: 424 | Datum: | 0 commentaar

Behang en behangpapier bestaat in verschillende kwaliteiten en soorten. Bovendien kent behang de laatste jaren opnieuw een steile opmars. Niet zo lang geleden was verven nog de meest gebruikte manier om een muur, kamer of interieur mee op te frissen of te decoreren, maar daar is nu verandering in gekomen.  

Het is niet altijd nodig om volledige kamer te behangen, soms volstaat één muur of zelfs maar een gedeelte van de muur om een leuk effect te krijgen of een speciaal accent te leggen. Je kan met andere woorden heel erg creatief zijn met behang. Maar welke soorten bestaan er nu allemaal. Hieronder een overzicht:

Glasweefeefselbehang

Dit behang van een meter breed is helemaal gemaakt is uit glasvezel. Het wordt niet enkel gebruikt voor muren, maar ook vaak voor plafonds. Glasvezel is duurzaam, muurvast, vormvast en vochtafstotend. Dit behang moet achteraf wel nog overschilderd worden waardoor het niet altijd de goedkoopste oplossing is.

Vliesbehang

Dit behang heeft een dubbele laag waarvan de onderste in vlies is. Vooral in het aanbrengen geeft dit heel wat voordelen. Je hebt namelijk geen plaktafel en ook geen inweektijd nodig en bovendien krimpt dit behang niet. De muur wordt ingelijmd en daarop breng je rechtstreeks het behang aan. De bovenste laag kan zowel een papieren laag als een vinyl toplaag zijn.

Papierbehang

Dit behang bestaat in één enkele laag en in een dubbele laag (ook wel duplexbehang genoemd) Hoe meer lagen, hoe sterker het papieren hoe gemakkelijker het te verwerken is. Vaak heb je verschillende uitvoeringen zoals een gladde uitvoering en uitvoeringen met relief. Behangpapier in een enkele laag is heel erg traditioneel behang, goedkoop, maar dus ook moeilijker aan te brengen.

Mooie dessins, patronen en foto's vind je vaak in papierbehang met een dubbel laag. Hiermee geef je een nieuwe uitstraling aan een kamer of kinderkamer.

Vinylbehang

Dit behang heeft een kunststof toplaag die meestal is aangebracht op een papieren onderlaag. Een harde vinyl toplaag heeft als voordeel dat het gemakkelijk afwasbaar is en dus kan gebruikt worden in ruimten met veel beweging. Bijvoorbeeld in een traphal en keuke, maar ook in vochtige ruimtes.Over de Auteur

Jan Peeters heeft een website met alle info over behang.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[203 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[102 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo