FB pix Soorten douchedeuren en hun voordelen - Artikelpost

Soorten douchedeuren en hun voordelen

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 312 | Aantal woorden: 846 | Datum: | 0 commentaar

Soorten douchedeuren en hun voordelen

Wil je een deur in je douche installeren, maar weet je niet zeker welke douchedeur bij je badkamerstijl past? Douchedeuren zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, uitvoeringen en maten. Om het juiste type deur te kiezen vergelijk je best de verschillende opties, zowel voor- als nadelen. Dit maakt je definitieve keuze eenvoudiger voor een kleiner budget. En dat zelfs zonder aan comfort in te boeten.

Soorten douchedeuren

Het kiezen van de juiste douchedeur dat is nog best lastig. Je hebt namelijk de keuze tussen meerdere soorten deuren, namelijk deze:

  • Vouwdeuren
  • Schuifdeuren
  • Draaideuren
  • Pendeldeuren

Vouwdeuren

Je klapt deze douchedeur samen als een accordeon. Zo nemen deze deuren nemen weinig ruimte in beslag. Draaideuren laten je moeilijker in en uit te stappen dan andere soorten douchedeuren. Daarom worden vouwdeuren bijna uitsluitend in kleinere badkamers geïnstalleerd.

Schuifdeuren nemen geen extra plaats in

Is je douchecabine ongeschikt voor het installeren van draaideuren? Dan is een verschuifbare douchedeur een uitstekend alternatief. Met schuifdeuren heb je namelijk meer bewegingsvrijheid, zowel in je badkamer als in je douche zelf. Denk daarbij zeker aan schuifdeuren uit twee delen. Naast een vast gedeelte zijn deze deuren uitgerust met een verschuifbaar deel. Douchecabines met een schuifdeur zijn wel breder zijn andere soorten douchedeuren. Naast deze tweedelige schuifdeuren zijn er nu zelfs deuren uit drie en vier delen verkrijgbaar. Je vindt dus altijd wel een geschikte schuifdeur die bij je badkamerinrichting past.

Ruimte besparen in je douchecabine met een draaideur 

De afgelopen jaren worden steeds meer draaideuren in onze douches geplaatst. Het aantal soorten deuren groeit dan ook gestaag. Draaideuren openen naar buiten waardoor je verrassend veel plaats bespaart en vrijer kunt bewegen. Deze draaideuren zijn gebruiksvriendelijk en bieden nog genoeg ruimte voor het plaatsen van badkamermeubels of andere accessoires.

Pendeldeuren voor kleine badkamers

Spijtig genoeg beschikt niet iedereen over een grotere badkamer. Ben je ook in dit geval en moet je het dus met een kleinere badkamer doen? Overweeg dan zeker het plaatsen van zogenaamde draaideuren. Deze deuren bestaan ​​uit twee kleinere deuren die in de twee richtingen openen. Voor het plaatsen van draaideuren heb je niet veel ruimte nodig. Kies lichtgewicht draaideuren. Die kun je namelijk open en dicht doen. Draaideuren met magneten of rails sluiten alles netjes af. Zo heb je geen last meer van opspattend water.

Douchedeuren kopen

De douchedeur die bij je situatie past koop je het beste online. Daar vind je het grootste aanbod douchedeuren tegen betaalbare prijzen. Vergelijk de beste aanbiedingen om zoveel mogelijk te besparen op beschikbare budget.Over de Auteur

Schrijven en kennis delen was van jongs af aan mijn passie. Dat is altijd zo gebleven. Ik was meer dan veertig jaar zelfstandig beroepsjournalist voor dag-, week- en maandbladen en voor periodieken over de uiteenlopendste onderdelen.

Nu ik als gepensioneerde veel tijd heb, beheer ik meerdere websites. Ik publiceer vooral over gezondheid, gezonde voeding, wonen, huis en tuin, reizen en vakantie, geldzaken en multimedia.

Ik hoop dat je ook wat aan mijn artikelen hebt...

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[203 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[102 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo