Stappenplan voor het ontwerpen van jouw droomtuin - Artikelpost

Stappenplan voor het ontwerpen van jouw droomtuin

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 152 | Aantal woorden: 967 | Datum: | 0 commentaar

Een tuin ontwerpen lijkt vaak een makkelijke klus. Wat gras hier, wat planten daar en ten slotte een klein pad zodat je wel bij het tuinhuisje kan komen. Althans, als je de ruimte hebt voor een tuinhuisje. Bij een grote, maar ook kleine tuin is het van belang dat er wordt nagedacht over de inrichting van de tuin. Voornamelijk bij een kleine tuin kan er veel mis gaan. Je moet namelijk niet te veel in een kleine ruimte willen plaatsen. In dit artikel zoomen we in op de stappen die ondernomen moeten worden voor een effectief tuinontwerp. 

1. Wensen in kaart brengen

De eerste stap is om in kaart te brengen wat je wensen zijn met betrekking tot de tuin. Hierbij is het voornamelijk belangrijk om goed na te denken over wat je met je tuin wil. Dus waar je de tuin voor wil gaan gebruiken. Moet het grotendeels een speelplek voor je kinderen zijn. Of heb je geen kinderen en wil je de tuin voornamelijk gebruiken om rustig te kunnen zitten. Daarnaast is het bepalen van de tuinstijl in deze fase ook erg belangrijk. Deze moet natuurlijk aansluiten bij de stijl in huis. Is dit strak en modern? Of juist losjes en romantisch? 

2. Maak een moodboard

Aansluitend aan de vorige stap ga je verder met de tuinstijl voor jouw nieuwe tuin. Dit kan je het beste doen door een moodboard te maken. Verzamel zo veel mogelijk woon-/tuin- folders en knip alles er uit wat je leuk vindt. Niet alleen producten maar ook sfeerimpressies. Op die manier vorm je jouw eigen tuinstijl en kan je jouw tuin inrichten op basis van tuininspiratie uit folders. Laat de moodboard ook eens zien aan familie en vrienden. Wellicht hebben zij nog leuke ideeën die je kan toepassen. 

3. Plattegrond van je tuin 

Voor je met grootse plannen voor je tuin komt, moet je wel weten wat mogelijk is. Een grote veranda of overkapping is natuurlijk leuk, maar je wil ook niet dat je tuin dan verdwijnt onder de overkapping. Teken je tuin is helemaal uit, inclusief ramen en deuren (deze moeten natuurlijk ook gewoon toegankelijk blijven). Vervolgens zie je hoeveel en wat je op welke plek kan plaatsen.

4. Tuin schetsen

De volgende stap is om stap 2 en 3 te combineren. Alles wat je graag in je tuin wil kan je nu doormiddel van een schets gaan indelen. Hierbij houd je rekening met hoogtes en de plek waar je iets plaatst. Een grote boom voor het raam staat natuurlijk niet zo gezellig. Daarnaast kan je hier ook alvast rekening houden met details zoals verlichting. Waterdichte ledstrips kan je bijvoorbeeld overal plaatsen.

5. Budget bepalen

Aan de hand van de schets kan je op het internet kijken hoe duur de nieuwe tuin ongeveer zal worden. Neem altijd ruime bedragen om teleurstelling te voorkomen. Wanneer je meer budget hebt kan je een hovenier inschakelen. Deze kan dan ook een indicatie van de kosten geven. Wanneer de kosten dan hoger uitvallen dan het budget dat je hebt, kan je er voor kiezen om andere/goedkopere materialen te gaan gebruiken. Over de Auteur

Een particulier die het leuk vindt om informatie over verschillende onderwerpen te delen

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[316 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[183 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[126 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo