FB pix Steigerhouten meubels - Artikelpost

Steigerhouten meubels

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1788 | Aantal woorden: 455 | Datum: | 0 commentaar

Steigerhouten meubels

Meubels die gemaakt zijn van steigerhout zijn al een tijdje een leuke trend, maar dat zal ook nog wel even zo blijven. Dit komt omdat het hout makkelijk te bewerken is, het is niet te duur en het geeft een zeer landelijke en tijdloze sfeer in huis. Alles is op maat en naar de ideeën van de klant te maken. Een steigerhouten tafel of steigerhouten bed, het kan allemaal. De meubels zijn te gebruiken voor binnen en buiten.

Afkomst van het steigerhout

Het  hout is afkomstig van de fijnspar en dat is vurenhout. Dat is een zacht goed bewerkbaar hout, wat niet al te duur is. Ook worden er weer nieuwe bomen geplant na het kappen. Dus niets ten koste van het milieu. In de bouw gebruiken ze planken van vurenhout om steigers mee te bouwen. Door cement en regen worden deze planken op een natuurlijke manier geïmpregneerd. Ook krijgen de planken door de cementsluier die grijzige aparte kleur. De planken worden na een jaar of 5 verkocht of ze gaan naar het afval. Nu worden van deze planken de steigerhouten meubels gemaakt. Een vorm van recycling dus.

De product mogelijkheden

Er zijn veel modellen in de steigerhout meubelen. Van een steigerhout bed, steigerhouten dressoir tot een tafel van steigerhout, bijna alles is mogelijk. Ook maatwerk en ontwerpen zijn allemaal bespreekbaar. De meeste meubels van steigerhout worden glad geschuurd en zijn onbehandeld. De meubels kunnen wel behandeld worden met een blanke beits, of een whitewash behandeling. Er worden steeds meer, complete kantoorinrichtingen, horeca inrichting en tuininrichtingen van steigerhout gemaakt. Dus steigerhouten tuinmeubelen zijn ook voor binnen. Onderhoud en levensduur Als je meubels koopt die gemaakt zijn van de oude steigerplanken dan zijn die goed bestand tegen de weersomstandigheden. Wel word aangeraden om de meubels in de winter op latjes te zetten, zodat de meubels kunnen opdrogen. Elk hout wat in contact komt met vocht gaat op den duur rotten. Als er lucht onder de meubels kan zullen de meubels niet gaan rotten. Het is mogelijk om de meubels met een blanke beits te behandelen voor extra bescherming. De kleur word dan iets donkerder.

  Over de Auteur

Ik run de webwinkel www.steigerhout-teakhout-meubels.nl. In deze online winkel bieden we een grote collectie teakhout en steigerhout meubels aan. Verder heb ik 2 blogs: www.ikwilsteigerhoutmeubels.nl en www.ikwilteakhoutenmeubels.nl

Hier schrijf ik artikels en tips over de meubels, interieur, huis en tuin.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[201 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[99 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo