FB pix Stekkertest, wat is dat? - Artikelpost

Stekkertest, wat is dat?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 2043 | Aantal woorden: 475 | Datum: | 0 commentaar

Elektriciens zeggen: Eerst de stekkertest doen!

Een elektricien zal dat altijd eerst zeggen. Stekkertest, stekkertest, stekkertest. Maar wat is nou precies die stekkertest en waarom hameren elektriciens er zo op? Het zit namelijk zo: vaak worden elektriciens meteen gebeld bij een stroomstoring. Wat veel mensen echter niet weten is dat elektriciens veel storingen helemaal niet kunnen verhelpen! De kennis van een elektricien is namelijk beperkt. Hieronder zal ik twee tests omschrijven waarmee u zelf al kunt uitvogelen wat het probleem precies is. 

Stekkertest, wat is het dan precies?

Een stekkertest is een plan voor een aantal stappen om uit te sluiten dat u niet een defect apparaat heeft. Een elektricien kan namelijk geen magnetron repareren. Als de elektricien alle schema’s van elk elektronisch apparaat zou moeten leren zou hij nergens aan toe komen. Vandaar dus de stekkertest. Wat u moet doen is het volgende. Ten eerste gaat u naar de meterkast en zet daar alle schakelaars uit. Vervolgens haalt u alle stekkers eruit van de apparaten waar u geen stroom meer heeft. Belangrijk is om alles uit te doen en niet een apparaat te vergeten (bijvoorbeeld in de schuur, of de CV ketel!). Vervolgens gaat u terug naar de meterkast, daar zet u de schakelaars/stoppen  weer goed. Dan doet u een voor een de stekkers weer in het stopcontact en de apparaten weer aan. Kijk goed of ze aanslaan! Als de elektriciteit er vervolgens uitvliegt bij een apparaat, dan weet u zeker dat dat apparaat kapot is. Een elektricien kan daar niets aan doen! Maar mocht u alle stekkers eruit hebben gehaald en er is nog steeds geen stroom, neem dan contact op met onze elektricien in Eindhoven!

Er is niets aan de hand in de meterkast

Staan er geen schakelaars om of stoppen eruit, neemt u dan contact op met de netbeheerder. Het kan dan namelijk zijn dat er een hoofdstop is doorgeslagen en daar mag een elektricien ook niet aankomen. Een netbeheerder kan dit met een druk op de knop zien!

 

Zoals u kunt lezen zijn er nogal wat zaken die een elektricien niet kan aanpakken. Maar laat dit u niet afschrikken, alle zaken na de meter die over de elektronische installatie gaan kan de elektricien oplossen! Dus als u een storing in Eindhoven heeft, of bijvoorbeeld een extra groepenkast wil laten aanleggen, neemt u dan snel contact met ons op! Over de Auteur

Door middel van korte artikelen over alledaagse storingen in het leven van een huiseigenaren probeer ik mensen wat wijzer te maken. 

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: 1.0
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[203 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[102 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo