Stormachtig weer - Artikelpost

Stormachtig weer

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 712 | Aantal woorden: 412 | Datum: | 0 commentaar

Als klein landje, waar de mensen dicht op elkaar wonen is er een grote behoefte aan het creëren van enige privacy. Dit is vooral in de tuinen van toepassing die in Nederland veelal aan elkaar grenzen. Je wilt ook rustig kunnen zonnebaden en je hebt dan geen behoefte dat de buren meekijken. Een tuinafscheiding is dan de oplossing. Dit kan een natuurlijke tuinafscheiding zijn van bomen of struiken, maar de meest gebruikte tuinafscheiding is toch wel de schutting. Met schuttingen kun je je tuin goed afscheiden van de rest en profiteer je tevens van andere voordelen, zoals minder windoverlast en geluidsoverlast. 

Welk soort schutting? 

Er is veel keuze in de diverse soorten schuttingen. Daarbij wordt een schutting van hout het vaakst toegepast. Een houten schutting heeft van nature al een warme en natuurlijke uitstraling en is prettig om naar te kijken. Wil je een echt stevige schutting die ook bij stormachtig weer zeker blijft staan, dan kun je ook kiezen voor een betonnen tuinafscheiding. Een betonnen schutting oogt misschien wat killer, maar is zeer stevig en zal nog beter wind en geluidsoverlast kunnen tegenhouden. Om beton wat minder kil te laten overkomen is een dergelijke schutting ook te beschilderen met betonverf of te bekleden met planten. 

Welke houten schutting? 

Hout wordt dus het meest gekozen materiaal voor schuttingen. Daarbij is het belangrijk dat een schutting lang meegaat. Je gaat immers niet elk jaar je tuinafscheiding vervangen? Hardhout is daarbij een goede houtsoort. Dit kan tropisch hardhout zijn, maar dit is relatief duur hout, al gaat dit hout wel langer dan 25 jaar mee. Europees hardhout is een goed alternatief. Dit hout is van nature niet zo duurzaam als tropische hardhout, maar wordt geïmpregneerd, waardoor het dezelfde eigenschappen krijgt als tropisch hardhout en ook een levensduur van meer dan 20 jaar verkrijgt. 

Over de Auteur

Hovenier

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
ComputerComputer

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[354 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[147 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[122 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo