FB pix Stuckwerk voor afwerking van wanden en plafonds - Artikelpost

Stuckwerk voor afwerking van wanden en plafonds

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1174 | Aantal woorden: 376 | Datum: | 0 commentaar

Wil je op een eenvoudige manier de waarde van je woning wat omhoog brengen, dan zou je kunnen kiezen voor stucwerk. Goed aangebracht stucwerk heeft drie enorme voordelen: het werkt brandvertragend, het isoleert beter en het is vochtwerend. Het grootste voordeel van stucwerk is uiteraard dat het ontzettend fraai oogt in je interieur. En daarbij maakt het niet uit of je kiest voor een gladde wandafwerking of dat je de wand juist wat ruwer afwerkt.

Raapwerk

De basislaag voor diverse soorten stucwerk wordt gevormd door raapwerk. Dit houdt in dat er meerdere lagen stucwerk aangebracht worden. Het doel hiervan is om ruwe ondergronden egaal te maken, en waterpas. Dit wordt gedaan met een gipsproduct of een cementgebonden pleister. In badkamers en andere vochtige ruimtes, zal veelal gekozen worden voor cementgebonden pleisters. In de andere ruimtes volstaat een gipsproduct. Wat hierbij als het ware gedaan wordt, is bepaalde delen dikker ‘rapen’ en andere delen dunner ‘rapen’ zodat de wanden weer geheel glad worden.

Betonlook creëren met stucwerk

Voor een industriële uitstraling is een betonlook een goede optie. Dit zeer sterke, slijtvaste cementstuk kan aangebracht worden op wanden. Betonlook is geschikt voor diverse ruimtes, bijvoorbeeld in de badkamer of in de keuken staat dit uitstekend. Met een betonlook geef je jezelf toegang tot een eindeloze hoeveelheid aan mogelijkheden. Het is namelijk leverbaar in een heleboel verschillende kleuren, zodat het in vrijwel elk interieur toepasbaar is.

Airless spuitwerk

Een andere manier van wandafwerking is airless spuitwerk, ook wel latexspuiten genoemd. Dit is een manier om een gelijkmatig eindresultaat tot stand te brengen. Het resultaat is altijd mooier dan wanneer gebruik wordt gemaakt van een verfroller, bovendien gaat latexspuiten een stuk sneller. Airless spuitwerk is toepasbaas op spackspuitwerk, schuurwerk, spachtelputz en bestaand schilderwerk. Er wordt ook wel eens gezegd dat je met airless spuitwerk het best mogelijke resultaat kunt behalen.Over de Auteur

Airvek levert en plaatst aircosystemen in de regio Rotterdam.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[203 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[102 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo