Succesvol een woning vinden in Amsterdam - Artikelpost

Succesvol een woning vinden in Amsterdam

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 210 | Aantal woorden: 502 | Datum: | 0 commentaar

Woning vinden in Amsterdam

Wellicht heb je het al gelezen of gehoord. In Nederland heerst er een woning tekort. Door dit tekort worden aangeboden koop of huurwoningen direct verkocht of verhuurd. Daarnaast zijn door het tekort en toename van het aantal expats in Amsterdam de prijzen erg gestegen. Met als resultaat dat het lastiger is geworden om een huis of appartement te vinden. Maar wat kun je doen om succesvol een woning te vinden in Amsterdam? Hieronder 3 tips die je helpen met het vinden van jouw droomhuis.

 

1.Online platformen

In Nederland zijn er enkele bekende online platformen voor het vinden van woonruimte. Hierbij kun je denken aan Funda voor de verkoop- en tegenwoordig ook verhuur, en Pararius voor de verhuur- en tegenwoordig ook voor de verkoop. Op beide platformen vind je dus een ruim aanbod aan koop- en huurwoningen. Omdat veel woningzoekende zich tot deze platformen wenden, heb je direct met veel concurrentie te maken. Het komt steeds vaker voor dat potentiële kandidaten niet meer voor een bezichtiging worden uitgenodigd en de woning mislopen. Daarom het verstandig om niet alleen gebruik van deze platformen te maken. Maar ook naar andere kanalen te kijken.

 

2.Verhuurmakelaars

Verhuurmakelaars in Amsterdam stikt het ervan. Er zijn er ongeveer 350. Veel ervan hebben zich verenigd in de Vereneging van Verhuurmakelaars Amsterdam, kortweg VVA. Deze makelaars beschikken over een eigen website, social media en nieuwsbrief. Daarnaast hebben veel van deze verhuurmakelaars ook een ruim aanbod aan koopwoningen. Om jouw kansen op het vinden van een koop- of huurwoning in Amsterdam te vergroten, is het verstandig om je op de nieuwsbrieven van deze verhuurmakelaars aan te melden, social media te volgen en regelmatig de websites te bezoeken. Veel verhuurmakelaars plaatsen hun woning eerst op de eigen website of delen deze via het netwerk, wat vrij logisch is, als je al een geschikte koper of huurder kent, hoef je niet lang te zoeken.

 

3.Projectontwikkelaars

Veel beleggers en projectontwikkelaars zijn actief via LinkedIn. Hier delen ze de nieuwe projecten binnen het netwerk. Door beleggers en ontwikkelaars te volgen, en dus te netwerken, vergroot je jouw kansen op het vinden van een koop- of huurwoning in Amsterdam. Je kunt namelijk eerder informatie over het project winnen, door contact te leggen met de ontwikkelaar of verhuurmakelaar. Als je eenmaal een relatie hebt opgebouwd, is de kans groot dat jij als eerste mag huren of een bod mag uitbrengen. Netwerken dus!

 

 

 

LinkedInOver de Auteur

Hermano schrijft over vastgoed in Amsterdam. Tips voor zowel woningzoekende als aanbieder van woonruimte.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst. Commentaar gesloten.
ComputerComputer

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[367 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[161 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[149 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo