Succesvol renoveren? Dat is doen en niet proberen! - Artikelpost

Succesvol renoveren? Dat is doen en niet proberen!

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 281 | Aantal woorden: 402 | Datum: | 0 commentaar

Precies weten waar je aan toe bent, dat is het allerbelangrijkste wanneer je gaat verbouwen. Met onderstaande tips kan je project eigenlijk niet meer fout gaan. Alvast heel veel succes!

Plan maken

Begin met het hoognodige. Maak een lijst van alle aanpassingen die je aan je woning wilt doen. Wat niet relevant is, komt niet op je lijst terecht. Misschien bewaar je het wel voor later. Relevantie en je beschikbare budget zijn hiervoor de belangrijkste graadmeters. Werk jezelf in ieder geval nooit in de nesten door klussen aan te gaan pakken die niet op de planning stonden terwijl je al bezig werd. Zo voorkom je stress, torenhoge kosten en een verlies van overzicht.

Benodigdheden

Je hebt sowieso hoge kwaliteit gereedschap nodig. Misschien ligt er in je schuur of werkkamer al wel wat. Bekijk wat voor aanvullingen er nog plaats moeten vinden. Wellicht hebben mensen in je directe omgeving wel iets voor je te leen.

Besteed bovendien aandacht aan een veilige werkomgeving. Over puin kun je struikelen en je nek breken. Voorkomt dit door een container te hurenwaar de door jouw gekozen afvalstroom in mag.

Helpende handen

Soms kun je gewoonweg niet om de expertise van een professional heen. Geen nood, daar zijn aannemers voor. Maar misschien ben je redelijk handig en weet je precies wat je moet doen. Je kunt het echter niet alleen af. Dan vraag je toch familieleden en vrienden om je te helpen? Laat ze weten wanneer ze voor je klaar moeten staan, dan kunnen zij hun planning hierop aanpassen.

Regels

Ze zouden bestaan voor overzicht maar soms bekruipt je het gevoel dat ze slechts bestaan om je het leven zuur te maken. Je hebt er maar rekenschap mee te houden. Ga na of wat jij wilt aanpassen mag zonder het bezit van een vergunning. Zo niet, vraag die dan zo snel mogelijk aan en begin nooit maar dan ook nooit zonder dat je die felbegeerde toestemming op zak hebt! Anders kun je weer van voor af aan beginnen.

Over de Auteur

Lees leuke blogs met tips over praktische zaken of over leuke producten/bedrijven. 

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[329 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[184 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[143 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo