Tafelen met de kerst: ZO maak je het extra gezellig! - Artikelpost

Tafelen met de kerst: ZO maak je het extra gezellig!

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 876 | Aantal woorden: 444 | Datum: | 0 commentaar

Het is bijna kerstmis en dat betekent dat ‘de tafel’ in de spotlights staat. De tafel staat tijdens de gezelligste dagen van het jaar volledig in het teken van sfeer, samenkomen, gezelligheid en tijd voor elkaar. Maar hoe haal je het maximale uit je ‘kersttafel’ tijdens de kerst? En welke facetten spelen een rol bij het bepalen van jouw tafelsfeer? Hieronder een opsomming van de voor ons belangrijkste punten:

1. Servies

Veel gezinnen hebben speciaal ‘kerstservies’ in huis wat alleen tijdens de kerstdagen uit de kast wordt gehaald. Dat is een slim idee, want dit ‘traditioneel gebruik’ kan enorm bijdragen aan het kerstgevoel, ieder jaar weer. Met name sjiek ogend servies en mooie design wijnglazen kunnen de feestvreugde aanzienlijk verhogen tijdens het kerstdiner.

2. Tafellakens in zachte pastelkleuren

Ook de keuze voor tafellakens speelt een belangrijke rol aan tafel. Waar je met Pasen eerder knalgele tafellakens gebruikt, is dat met kerst niet erg gepast. De voorkeur gaat vaak uit naar tafellakens met warme pastelkleuren. Denk aan ivoor, champagne, bruin, kakhi groen, enzovoorts.

3. Tafelloper

Een tafelloper staat voor stijl, klasse en chique. Een tafelloper over je tafel mag dan ook eigenlijk bij geen enkel kerstdiner ontbreken. Neem bij voorkeur een tafelloper die duidelijk contrasteert met je tafellakens. Dus heb je donkerbruine tafellakens gebruikt? Neem dan een champagnekleurige of juist diepzwarte tafelloper.

4. Stoffen placemats

Placemats hebben niet alleen een functioneel karakter (alles wat morst of spettert opvangen), maar zijn ook belangrijk in de aankleding van de tafel. Het gezelligst ogen natuurlijk stoffen placemats die in lijn liggen met de stijl/kleur tafellakens die je gebruikt. Let bij de keuze voor stoffen placemats wel op het feit dat je ze niet met de hand kan schoonmaken, dus dat je ze in een niet te besmettelijke kleur neemt bij ‘uitgebreide diners’.

5. Kaarsjes

Het liefst gebruik met tijdens de kerstdagen zoveel mogelijk kaarsjes en zo min mogelijk elektrische lampen. Dat hoort nu eenmaal bij de kerstsfeer. Zorg dat je de tafel vol zet met verschillende formaten en soorten kaarsjes. Gebruik ook afwisselende kleuren in je kaarsenhouders voor een chique en gezellige sfeer.Over de Auteur

Cottona is een webshop in tafeltextiel en aanverwante producten.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
Sale Solden juli 2023Sale Solden juli 2023

Luxe Tafelkleed - Waterafstotend - Tafellaken - Zwart - 259x152 CM - Tafelzeil - Tafelkleed Katoen - Tafelkleden
Luxe Tafelkleed - Waterafstotend - Tafellaken - Zwart - 259x152 CM - Tafelzeil - Tafelkleed Katoen - Tafelkleden

€ 26,90
Toon product

Partizzle 2x Plastic Wegwerp Tafelkleed - Verjaardag Feest Versiering - 50 Jaar Abraham Sarah Decoratie - Kerst Oud en Nieuw / Nieuwjaar - Zwart en Goud - 274 x 137 cm
Partizzle 2x Plastic Wegwerp Tafelkleed - Verjaardag Feest Versiering - 50 Jaar Abraham Sarah Decoratie - Kerst Oud en Nieuw / Nieuwjaar - Zwart en Goud - 274 x 137 cm

€ 12,95
Toon product

Rond Kerst tafelkleed Kerstman 160 cm
Rond Kerst tafelkleed Kerstman 160 cm

€ 25,00
Toon product

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[392 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[187 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[75 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo