Tafelen met de kerst: ZO maak je het extra gezellig! - Artikel Post - Artikel Marketing

Tafelen met de kerst: ZO maak je het extra gezellig!

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: Cottona
Gezien: 606 | Aantal woorden: 444 | Datum: Sat, 22 Dec 2012 | 0 commentaar

Het is bijna kerstmis en dat betekent dat ‘de tafel’ in de spotlights staat. De tafel staat tijdens de gezelligste dagen van het jaar volledig in het teken van sfeer, samenkomen, gezelligheid en tijd voor elkaar. Maar hoe haal je het maximale uit je ‘kersttafel’ tijdens de kerst? En welke facetten spelen een rol bij het bepalen van jouw tafelsfeer? Hieronder een opsomming van de voor ons belangrijkste punten:

1. Servies

Veel gezinnen hebben speciaal ‘kerstservies’ in huis wat alleen tijdens de kerstdagen uit de kast wordt gehaald. Dat is een slim idee, want dit ‘traditioneel gebruik’ kan enorm bijdragen aan het kerstgevoel, ieder jaar weer. Met name sjiek ogend servies en mooie design wijnglazen kunnen de feestvreugde aanzienlijk verhogen tijdens het kerstdiner.

2. Tafellakens in zachte pastelkleuren

Ook de keuze voor tafellakens speelt een belangrijke rol aan tafel. Waar je met Pasen eerder knalgele tafellakens gebruikt, is dat met kerst niet erg gepast. De voorkeur gaat vaak uit naar tafellakens met warme pastelkleuren. Denk aan ivoor, champagne, bruin, kakhi groen, enzovoorts.

3. Tafelloper

Een tafelloper staat voor stijl, klasse en chique. Een tafelloper over je tafel mag dan ook eigenlijk bij geen enkel kerstdiner ontbreken. Neem bij voorkeur een tafelloper die duidelijk contrasteert met je tafellakens. Dus heb je donkerbruine tafellakens gebruikt? Neem dan een champagnekleurige of juist diepzwarte tafelloper.

4. Stoffen placemats

Placemats hebben niet alleen een functioneel karakter (alles wat morst of spettert opvangen), maar zijn ook belangrijk in de aankleding van de tafel. Het gezelligst ogen natuurlijk stoffen placemats die in lijn liggen met de stijl/kleur tafellakens die je gebruikt. Let bij de keuze voor stoffen placemats wel op het feit dat je ze niet met de hand kan schoonmaken, dus dat je ze in een niet te besmettelijke kleur neemt bij ‘uitgebreide diners’.

5. Kaarsjes

Het liefst gebruik met tijdens de kerstdagen zoveel mogelijk kaarsjes en zo min mogelijk elektrische lampen. Dat hoort nu eenmaal bij de kerstsfeer. Zorg dat je de tafel vol zet met verschillende formaten en soorten kaarsjes. Gebruik ook afwisselende kleuren in je kaarsenhouders voor een chique en gezellige sfeer.Over de Auteur

Cottona is een webshop in tafeltextiel en aanverwante producten.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Jouw naam:


Jouw email:


Commentaar

Type de code over die je hieronder ziet (beveiliging tegen Spam en geautomatiseerde aanmeldingen)

Visual CAPTCHA


Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[308 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[112 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[101 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed
bvvught
[66 geplaatste Artikelen] feed
JennyL
[59 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo