Tapijt reiniging, wat kan je zelf doen? - Artikelpost

Tapijt reiniging, wat kan je zelf doen?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 386 | Aantal woorden: 509 | Datum: | 0 commentaar

Tapijt reiniging, wat kunt u zelf doen en wat niet?

Tapijtreiniging is een van die vervelende klusjes waar niemand zin in heeft. Het is een van de eerste dingen die vies wordt en daarnaast ook het lastigst schoon te houden. Stof, vlekken, haren van huisdieren en meer. Alles laat sporen achter op uw tapijt. Zoals ook bij glasbewassing en gevelreiniging is het goed schoonhouden van uw tapijt erg belangrijk, het straalt namelijk af op uw hele bedrijf! Een vies tapijt betekent een vieze zaak. Daarnaast gaat een goed onderhouden tapijt ook langer mee! Ons schoonmaakbedrijf kan u helpen met uw tapijtreiniging in Haarlem, mocht u dat niet zelf willen doen. Anders kunt u even doorlezen, ik zal kort wat tips uiteenzetten om u op weg te helpen!

Wat kan je zelf doen in het onderhoud?

Wat u vooral níet moet doen is reinigen met zeep of bleekmiddel. Het lijkt misschien lekker makkelijk, even snel wat bleek erover en je bent klaar, maar u doet meer kwaad mee dan u denkt! Bleek is een zeer agressief middel en het verkleurt je tapijt enorm.

Probeer minstens twee keer per week te stofzuigen, dit voorkomt schade aan uw tapijt. Hoe intensiever een tapijt wordt gebruikt, denk aan de receptie, hoe vaker u het moet stofzuigen om te voorkomen dat de stofdeeltjes uw tapijt verpesten!

De winter is het ideale jaargetijde om uw tapijt te reinigen! Heeft het gesneeuwd en heeft u een gazon, leg het dan omgekeerd op de sneeuw. Een paar uur laten liggen en alle vervelende vlekken zijn verdwenen! Dit helpt natuurlijk niet voor wijnvlekken, maar voetstappen en dergelijke zouden hiermee moeten verdwijnen als sneeuw voor de zon.

Een andere tip is het gebruik van soda, daar kunt u thee en koffie vlekken mee verwijderen. Los een beetje soda op in warm water en leg het papje op de vlek. Als het is opgedroogd kunt u het weer opzuigen met de stofzuiger.

De laatste tip is handig voor het verwijderen van verf! Heeft u wat verfspatten op uw tapijt gekregen, niet getreurd, een beetje glassex kan dit zo voor uw verwijderen! Spuit een beetje op de verf en dep het weg. Reinig goed na met een natte doek.

 

Heeft u nou geen zin in gedoe, neemt u dan contact op met ons schoonmaakbedrijf in Haarlem, dan kunnen wij kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen! Over de Auteur

Een schoonmaakbedrijf inschakelen kan voor veel mensen een grote stap zijn, maar vaak kan dit ook heel kleinschalig! Door middel van korte artikelen kunnen mensen kiezen wat ze willen doen. 

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[316 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[184 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[126 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo