Tarieven schilders: wat kost een schilder? - Artikel Post - Artikel Marketing

Tarieven schilders: wat kost een schilder?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 380 | Aantal woorden: 1397 | Datum: | 0 commentaar

 

Laat uw huis opknappen door een schilder

Stel: u wilt weer eens iets laten verven in of rondom het huis. Dat kan flink veel werk zijn, en het is wel belangrijk dat het op een goede manier gebeurt, want anders kunt u binnen de kortste keren weer opnieuw beginnen. Dus hoe pakt u dat precies aan? Gaat u misschien zelf aan de slag, of huurt u een schildersbedrijf in om de klus uit te voeren? Wanneer kunt u het beste laten schilderen, en wat zijn ongeveer de tarieven van een schilder? Als u met dit soort vragen zit, vindt u hier wat informatie om uw besluit te vergemakkelijken.

Hoeveel kost het om een schilder in te huren?

De tarieven van schilders zijn natuurlijk verschillend, en bovendien afhankelijk van het type klus waarvoor u een schilder in wil huren. Toch zijn er heel in het algemeen wel enkele opmerkingen bij te plaatsen. U kunt uitgaan van een prijs van ongeveer €35 euro tot €50 euro per uur. Bij kleine klussen binnenshuis kunt u overwegen zelf aan de slag te gaan, maar voor grotere klussen – zeker buitenshuis – is het altijd aan te raden een schildersbedrijf in te zetten. Een extra factor in die overweging is het feit dat btw-tarieven van schilders verlaagd zijn naar nog maar 6%. De overheid wil namelijk onderhoud van eigen huizen aanmoedigen. Daarmee is het inhuren van een schilder veel goedkoper geworden dan voorheen.

De tarieven van schilders

Een belangrijke factor die bovendien een rol speelt als u overweegt om een schilder in te huren, is het seizoen. Tussen november en maart zijn de tarieven van schilders vaak veel lager. Dat komt omdat er in die tijd over het algemeen minder werk is. Zogenaamde winterschilders kunnen tot wel 30% minder kosten. Overweegt u een schildersklus uit te laten voeren, dan is het dus een overweging om dat zo te plannen, dat u gebruik kunt maken van deze aantrekkelijke wintertarieven.

Prijzen schilder binnenshuis

Wat zijn de prijzen van een schilder voor klussen in huis?

Als u een schilder in dienst wil nemen voor een klus, wilt u natuurlijk ongeveer weten hoeveel dat gaat kosten. Veel schilders kunnen een offerte uitbrengen, waarmee u een idee van de prijs kunt krijgen. Toch is het handig om ook ruwweg een idee te hebben wat van invloed is op de prijzen van een schilder. Binnenshuis of buitenhuis zijn de prijzen verschillend, en ook andere zaken zoals gebruikte materialen en zelfs het seizoen kan veel effect hebben op de prijs. Dus wat kunt u ongeveer verwachten in uw geval?

Een uurtarief of een tarief per m2

Een schilder rekent voor klussen een tarief per m2, of hanteert een uurtarief. Dat hangt af van het type werk. Gaat het om grote, makkelijke oppervlaktes, dan kan hij een kostprijs per m2 geven: is het intensiever werk, zoals het schilderen van deuren en raamkozijnen, dan rekent een schilder vaak een uurtarief. De prijzen van een schilder binnenshuis zijn lager dan voor buitenshuis werk. De tarieven beginnen ongeveer bij de 20 euro per uur, en liggen gemiddeld genomen tussen de 30 en 35 euro per uur. Kan een schilder per m2 rekenen, dan moet u voor simpel spuitwerk uitgaan van een prijs tussen de 10 of 15 euro: voor handwerk tussen de 35 en 40 euro. 

Wat is van invloed op de prijs?

Door goede afspraken te maken en handig te plannen, kunt u de prijzen van een schilder voor binnenshuis enigszins drukken. Een grote factor daarbij is het seizoen. Een winterschilder rekent vaak een lager tarief, omdat er in de wintermaanden minder werk is voor schilders. Dat kan tot wel 30 procent schelen. Ook is het handig om goed af te spreken wat voor materialen en verf er gebruikt moeten worden: daarmee kunt u de kosten overzichtelijk houden, en beter inschatten wat u ongeveer kwijt zal zijn voor de hele klus.

 

 

Schilder inhuren

Een schilder inhuren? Wanneer en waarom?

Iedereen wil natuurlijk dat zijn of haar schilderwerk er fantastisch uitziet. Uw huis heeft een veel minder mooie uitstraling wanneer de verf van de kozijnen afbladdert. Ook binnen doet een mooi likje verf wonderen. Een mooie kleur op de muren of mooi afgewerkte kozijnen zijn bepalend voor een mooi interieur. Daarom is het belangrijk dat je op tijd het schilderwerk laat bijwerken.

Wanneer?

Wanneer is het dan tijd om schilderwerk te laten bijwerken. Het is verstandig om op tijd een schilder in te huren. Wacht niet tot alle verf er al afbladdert. Dan bent u eigenlijk al te laat en zal het veel werk zijn om dit weer in orde te krijgen. Het is een kwestie van goed onderhoud. Laat op tijd een schilder langskomen om alles te controleren en eventueel bij te werken. Zo beperkt u de kosten.

Waarom?

U vraagt zich wellicht af waarom u niet gewoon zelf zou kunnen schilderen. Dat kan natuurlijk. U moet er echter wel rekening mee houden dat uw eigen schilderwerk nooit zal kunnen tippen aan dat van een vakkundige schilder. Een opgeleide schilder weet wat hij doet en is hier fulltime mee bezig. Hij kan op een perfecte manier verf egaal aanbrengen en ervoor zorgen dat het lange tijd zo blijft zitten. Wilt u echte kwaliteit, dan is het veel beter om een schilder in te huren.

Is het duur?

Nee. Een schilder hoeft helemaal niet duur te zijn. Tegenwoordig betaalt u nog maar 6% BTW over schilderswerkzaamheden wanneer uw huis 2 jaar of ouder is. Dat verlaagt de prijs al enorm. Daarnaast bespaart u veel geld door te kiezen voor de winterschilder. In de wintermaanden geldt een speciaal tarief. U krijgt dan 5% tot 30% korting op alle schilderswerkzaamheden bovenop de BTW-verlaging. Begin er dus niet zelf aan, maar huur die schilder in.Over de Auteur

Ik schrijf over bouw en renovatie gerelateerde zaken en biedt bezoekers informaite aan die zij goed kunnen gebruiken bij een verbouwing.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst. Commentaar gesloten.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[254 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[172 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[124 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo