Terras bestrating zelf leggen of uitbesteden? - Artikelpost

Terras bestrating zelf leggen of uitbesteden?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 232 | Aantal woorden: 632 | Datum: | 0 commentaar

In de tuin zitten met een drankje in je hand, terwijl de zon je huid streelt en in de lucht een koel briesje hangt. Dat is al heel lekker als je geen terras hebt, maar toch is het mooier en fijner om er wel één te hebben. Je kunt dan een hele aangename zitplek maken om met meerdere mensen gezellig te zitten en het ziet er ook nog eens prachtig uit. Maar kun je het bestraten van het terras beter zelf aanleggen of dit laten doen? In dit artikel wordt daarom besproken hoeveel werk er gaat zitten in het aanleggen van bestrating voor een terras in jouw tuin en wanneer je het beter zelf kan doen of kan laten uitbesteden.

Hoeveel werk zit er in het aanleggen van een terras?

Als eerste zul je de tuin op moeten meten en het nieuwe terras op schaal uit moeten tekenen. Hierdoor krijg je een goed beeld van hoe je de ruimte in wil delen. Vervolgens zul je de grond af moeten graven op ongeveer 15 tot 20 cm diep, wat fysiek best zwaar kan zijn. Vervolgens zal er weer zand gestort moeten worden om de fundering aan te brengen en zullen de tegels gelegd moeten worden. Dit grote karwei zorgt waarschijnlijk voor spierpijn als u niet veel verbouwd, wat erg naar kan zijn. Om de bestrating helemaal goed te leggen zijn er ook een paar punten waar je goed op moet letten, zoals ervoor zorgen dat het regenwater goed kan weglopen en dat de tegels goed op elkaar aansluiten. Het werk is dus veel lichamelijk werk en je hebt bepaalde kennis nodig om dit goed aan te kunnen pakken. Zo krijg je een tuin die jarenlang mee kan gaan en waar je vol van kan genieten.

Wel of niet uitbesteden van het werk?

Het aanleggen van tuinbestrating voor jouw terras kun je zelf doen. Dan zul je natuurlijk wel zelf de nodige energie en tijd hierin moeten steken om het terras goed te bestraten. Lees jezelf goed in om de valkuilen te voorkomen en vraag anders om advies van een professioneel bestratingsbedrijf. Het vragen van advies kan jou erg helpen doordat valkuilen blootgelegd worden. Zij kunnen namelijk specifiek naar jouw situatie kijken om dit advies goed te kunnen geven. Wanneer je niet om advies hebt gevraagd, is het lastig om alle addertjes onder het gras te voorkomen. Doe je dit niet dan kan het terras tegenvallen doordat deze niet aan de wensen voldoet. Na al het harde werken wil jij natuurlijk niet dat iets opnieuw gedaan hoeft te worden, terwijl jij al lang wil genieten van het mooie weer. Het laten aanleggen van tegelbestrating door een bestratingsbedrijf is heel handig wanneer je lichamelijke klachten wilt voorkomen. Je weet dan ook zeker dat het werk goed gedaan wordt, omdat de leggers van de bestrating een hoop ervaring hebben en daardoor de valkuilen kennen en zullen vermijden. De bestrating zal bovendien in hoog tempo gelegd worden waardoor u eerder van uw nieuwe terras geniet!

Sierbestrating voor uw terras

Sierbestrating Zwolle gezocht om uw terras te realiseren? Klik dan op de link om te kiezen uit een ruim assortiment van tegels, stenen, grind en meer bestratingsmateriaal te bekijken! Woning B.V adviseert u ook graag over het aanleggen van uw bestrating en als je het wil dan kun je dit de klus prima deels of in zijn geheel uitbesteden aan het deskundige personeel.Over de Auteur

Specialist

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[329 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[184 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[143 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo