Tips bij het schilderen voor elke doe-het-zelver - Artikelpost

Tips bij het schilderen voor elke doe-het-zelver

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 254 | Aantal woorden: 506 | Datum: | 0 commentaar

Schilderen is leuk om te doen, maar alleen als je dit goed aanpakt. Na het schilderen wil je namelijk niet vermoeid zijn of bijvoorbeeld spierpijn hebben. In dit artikel wordt daarom aangegeven wat goede tips zijn bij het schilderen om dit zo plezierig mogelijk te maken. Zo kan jij op een veilige en ontspannen manier jouw ruimtes een lekker kleurtje geven.

1. Zorg dat je overal goed bij kan

Voorkom dat je elke keer moet bukken of trap op trap af moet lopen om bij de verf te kunnen. Dit kan anders bijvoorbeeld rugklachten veroorzaken wanneer je jouw rug overbelast en bovendien kost het erg veel energie. Zorg er daarom voor dat je een stabiele ladder hebt waar je de verfpot op kan zetten. Werk je met een ladder? Een goede tip is om niet verder dan een armlengte van de ladder te reiken. Anders dan wordt het erg gevaarlijk, want je kan dan gaan wankelen en ten val komen.

2. Denk aan een goede lichaamshouding

Probeer rechtop te staan en ga niet op je tenen schilderen. Gebruik anders een trap om hoger te staan waardoor je gemakkelijk bij de muur of plafond kan komen. Ga ook niet langer dan 2 uur per dag op een ladder werken, want anders dan gaat jouw lichaam je tegenwerken. Luister naar jouw lichaam en neem tussendoor pauzes.

3. Zorg voor geschikt materiaal

Voor in huis is een ladder vaak hoog genoeg om overal gemakkelijk bij te kunnen komen. Ga je hoger dan 2 meter werken? Gebruik dan een rolsteiger of hoogwerker om op te kunnen werken. Deze staan stabiel en geven een groter platform om veilig op te kunnen werken. Het kost wat meer tijd en moeite om deze neer te zetten, maar deze moeite wordt zeker beloond door de hogere veiligheid. Ook is het absoluut aan te bevelen om een veiligheidsharnas te kopen bij het werken op grote hoogtes. Hierdoor zorg je ervoor dat je goed vast zit en bij een mogelijke val opgevangen wordt.

Biologische verf

Sta jij te popelen om de kwast tevoorschijn te halen? Dan is het een goed idee om biologische verf in te kopen voor een natuurlijke kleur op jouw muur of plafond! De verf wordt biologisch genoemd, omdat deze erg milieubewust is en een vrij natuurlijk resultaat geeft. Het is namelijk gemaakt van natuurlijke grondstoffen en de verf heeft kleine variaties in kleur en strepen. Deze variatie zorgt voor dat uw verf karakter krijgt. Kijk voor meer informatie over biologische verf op de website van Eerenstein. Zij voorzien je graag van specialistische hulp wanneer je er even niet uitkomt bij het kiezen van de juiste biologische verf voor de klus.Over de Auteur

Speciliast in dit onderwerp

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
ComputerComputer

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[349 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[147 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[116 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo