Tips: Muren schilderen - Artikel Post - Artikel Marketing

Tips: Muren schilderen

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 368 | Aantal woorden: 782 | Datum: | 0 commentaar

Muren schilderen

Ben je van plan om zelf je muren te gaan schilderen? Als je hier nog geen ervaring mee hebt is het verstandig om goed voorbereid te werk te gaan. Er moeten verschillende dingen gebeuren voordat je überhaupt de kwast ter hand kunt nemen.

Voorbereiding

Het oppervlak dat je gaat schilderen moet eerst worden schoongemaakt. Zorg dat de muur vrij is van stof. Ook vetvlekken verwijder je voordat je verf kunt aanbrengen. Hardnekkige vlekken kun je voorbehandelen met middelen zoals voorstrijk. Hiermee zorg je dat de verf beter hecht en vlekken na het schilderen niet meer zichtbaar zijn. Voorstrijk is ook aan te raden wanneer je schildert op oppervlakken die de verf te veel opzuigen. Dit kun je testen door de muur te bevochtigen met een spons. Als het water snel wordt opgenomen is voorbehandelen verstandig. Heb je meer dan alleen vlekken op de muur? Oneffenheden kun je gemakkelijk wegwerken met middeltjes zoals muurvuller. Zorg dat deze uitgehard is voordat je de verfpot opent.

Tenslotte is het zaak om de omgeving van de muur te beschermen tegen verfvlekken. Met schilderstape plak je randjes af die niet geverfd hoeven te worden. Doe dit ook met plinten en eventuele raamkozijnen. Op de grond kun je oude kranten verspreiden. Nog beter is het leggen van folie of afdekzeil. Vergeet geen enkel hoekje en bescherm ook je meubels!

Materiaal

Voor verschillende doeleinden zijn verschillende kwasten nodig. Ga je een groot glad oppervlak verven? Dan is een forse rolkwast met steel handig. Hierbij is een verbak met rooster nodig om de verf goed te kunnen verdelen. Verf je een kleine muur met veel structuur? Dan is een blokkwast of kleiner wellicht meer geschikt. Een kleine kwast zul je altijd nodig hebben. Bijvoorbeeld om details bij te werken en randen te verven. Bij werk in de hoogte zorg je natuurlijk voor een stevige trap en goed schoeisel.

Schilderen

Nu kan het daadwerkelijke schilderwerk beginnen. Voordat je grote banen verf aanbrengt moeten de randjes van de muur alvast geverfd worden. Neem voor dit werk de kleine kwast of roller ter hand. Je kunt ervoor kiezen om alle randen alvast mee te pakken, of alleen die van het stuk dat je als eerst gaat verven.

Breng nu voldoende verf aan op je kwast of roller. Gebruik het verfrooster om de substantie gelijkmatig te verdelen over de kwast. Een veelgebruikte techniek bij het schilderen van muren: het oppervlak in denkbeeldige vlakke verdelen. Ieder vlak bestrijkt ongeveer 1 m2. Met de kwast maak je banen van boven naar beneden totdat je het vlak hebt geschilderd. Het volgende vlak laat je overlappen met het vorige. Op deze manier dekt de verf mooi en voorkom je het best dat je stukken muur vergeet.

Afwerking

Heb je de hele muur geschilderd? Check dan nog een laatste keer of je misschien delen gemist hebt. Ongewenste spetters kun je nu waarschijnlijk nog met een beetje water op een spons wegwerken. Verwijder de schilderstape voordat de verf gedroogd is. Dit is het makkelijkst, maar ook het veiligst. Als je hiermee te lang wacht bestaat de kans dat de tape een verflaagje afscheurt of lijm achterlaat. Ga je de volgende dag weer verder met schilderen? Bewaar je kwasten dan in een afgesloten zak. Je kunt ze gemakkelijk weer gebruiken zonder schoonmaken. Als de hele schilderklus erop zit reinig je de kwasten grondig met water. Wacht met bijschilderen totdat het hele muur gedroogd is. Vaak zorgt natte verf voor kleurverschil en is er dus niets om je zorgen over te maken. Sluit tenslotte je verpotten of emmers goed af om uitdroging te voorkomen.

Professionele schilder inschakelen

Zie je het ondanks dit stappenplan nog steeds niet zitten om zelf aan de slag te gaan? Of ben je niet in staat om de klus zelf te klaren? Overweeg dan om een professioneel schildersbedrijf in te schakelen. Een schilder kost geld, maar heeft de klus ook een stuk sneller geklaard. Bovendien ben je verzekerd van een goed eindresultaat. Wil je eerst weten wat het verven van je muren gaat kosten? De meeste bedrijven bieden vrijblijvend een offerte aan. Bijvoorbeeld uw schilder in Amersfoort.

 

Muur schilderenOver de Auteur

Uw schilder in Amersfoort is een autoriteit op het gebied van alles wat met verf te maken heeft. 

Heeft u een schilderklus in of om het huis? Neem contact op voor een afspraak of offerte.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Jouw naam:


Jouw email:


Commentaar

Type de code over die je hieronder ziet (beveiliging tegen Spam en geautomatiseerde aanmeldingen)

Visual CAPTCHA


Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[169 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[168 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[121 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo