Tips om te besparen bij een verbouwing - Artikelpost

Tips om te besparen bij een verbouwing

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 448 | Aantal woorden: 500 | Datum: | 0 commentaar

Tips om te besparen bij een verbouwing

Een verbouwing brengt heel wat werk en kosten met zich mee. Het is daarom fijn als je wat kunt besparen op deze kosten. In dit artikel vind je een aantal handige tips om te besparen bij een verbouwing.
Maak een planning

Door vooraf een goede planning te maken krijg je een goed overzicht van alle zaken die er moeten gebeuren. Hiervoor kun je dan een budget en termijn vaststellen waar je je aan houdt. Als je alles goed plant, dan zal je minder snel voor onvoorziene kosten komen te staan.

Vergelijk meerdere offertes

Als je een aannemer of andere werklui wilt inhuren, dan is het verstandig om meerdere offertes met elkaar te vergelijken. Er zijn verschillende websites waar je gemakkelijk en snel meerdere offertes kunt opvragen. Zo kun je de prijzen goed vergelijken en flink besparen op de arbeidskosten. Let er wel goed op wat er wel en niet bij de prijs is inbegrepen, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Koop slim in

Ook voor de benodigde materialen en producten geldt dat het slim is om de prijzen goed te vergelijken. Om extra te besparen kun je op zoek gaan naar leuke aanbiedingen. Een andere optie is om spullen tweedehands te kopen of te kiezen voor een showroommodel. Showroommodellen zijn vaak flink goedkoper.

Ga zelf klussen

Als je zoveel mogelijk klussen zelf uitvoert kun je ook veel kosten besparen. Bekijk goed welke klussen je zelf kunt doen en doe dit alleen als je handig bent. Als je iets verkeerd aanlegt of installeert, dan kunnen de kosten voor herstelwerkzaamheden flink oplopen. Zaken als puinruimen en schilderen kunnen de meeste mensen in ieder geval prima zelf doen.

Schakel vrienden en familie in

Als je handige mensen kent, vraag hen dan of ze je willen helpen bij de verbouwing. Dit kan je ook weer veel geld schelen.

Bedenk of je per uur of per project wilt betalen

Een aannemer kan werken tegen een uurtarief of tegen een vast bedrag per klus. Bedenk van tevoren wat voor jou voordeliger zal zijn. Vergelijk ook hier weer de prijzen van meerdere aannemers.

Vraag een aanvullende hypotheek aan

Soms is het goedkoper om een aanvullende hypotheek aan te vragen voor je verbouwing. Op die manier worden de kosten namelijk aftrekbaar bij de belastingaangifte. Als je een nieuw huis koopt, dan kun je een hogere hypotheek afsluiten om een verbouwing te bekostigen. Je bespaart zo op de notariskosten, maar je maandlasten worden wel hoger.

Over de Auteur

Ik schrijft graag over alles wat te maken heeft met wonen en financiele zaken.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[329 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[184 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[143 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo