Tips om te besparen op je hypotheek - Artikelpost

Tips om te besparen op je hypotheek

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 262 | Aantal woorden: 644 | Datum: | 0 commentaar

Je hypotheek is een grote maandelijkse kostenpost. Voordat je de keuze maakt voor een hypotheek is het daarom erg belangrijk om overal goed over na te denken en moet je op veel dingen letten. Het gaat namelijk om veel geld en als je de juiste afwegingen hebt gemaakt kun je hier vaak veel geld op besparen. Heel veel mensen denken dat je alleen tijdens het afsluiten van een hypotheek geld kunt besparen, maar je kunt ook geld besparen op je huidige al bestaande hypotheek. In dit artikel lees je tips om geld te kunnen besparen. Onder andere op een nieuwe en al bestaande hypotheek. En vraag je jezelf wel eens af; “hoeveel hypotheek kan ik krijgen?”. Dan is dit artikel zeker iets voor jou!

Je huidige hypotheek

Zoals al eerder is gezegd weten heel veel mensen eigenlijk niet dat je ook geld kunt besparen op je huidige al bestaande hypotheek. Sinds 2019 zijn de rentes op de hypotheken gedaald en dit zorgt er onder andere voor dat je dus geld kunt besparen. Zo kun je kijken of rentemiddeling mogelijk is. Bij rentemiddeling benader je de bank met een voorstel om jouw hypotheekrente ook te laten verlagen. Als je bijvoorbeeld nu 6% rente betaalt, terwijl de gemiddelde rente van de markt lager is, dan kun je een voorstel doen voor een rentepercentage wat daar tussen ligt. Dit is helaas niet gratis, want dit levert je een boete op. Maar geen zorgen, deze boete wordt uitgespreid over de resterende looptijd. Maar al met al ben je dus voordeliger uit. Zo kun je natuurlijk ook altijd nog overstappen naar een andere bank, maar ook dit levert een boete op. Maar al met al ben je bij beide opties uiteindelijk voordeliger uit, omdat je over het totale plaatje geld bespaart.

Een nieuwe hypotheek

Ben jij van plan om binnenkort een nieuwe hypotheek af te sluiten? Dan zijn er wel een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Een hypotheek bestaat namelijk niet alleen maar uit rente, maar de looptijd die je uitkiest bepaald ook mee aan de hoogte van het bedrag. Ga daarom verschillende opties voor je hypotheek vergelijken om een goede keus te kunnen maken.Over de Auteur

Ik adviseur graag om te besparen op maandelijkse kosten. In dit artikel geef ik tips over het besparen op je hypotheek.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
ComputerComputer

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[373 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[170 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[149 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo