FB pix Tips ophangen schilderijen - Artikelpost

Tips ophangen schilderijen

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 2673 | Aantal woorden: 414 | Datum: | 0 commentaar

U heeft een nieuw schilderij gekocht of u gaat deze nog kopen. Hieronder enkele tips voor de aanschaf van een schilderij en het plaatsen / ophangen van dit schilderij.

Kleur

De kleur van het schilderij dat u wilt ophangen dient overeengestemt te worden met de achtergrond (muur). Gebruik hiervoor het liefst een effe en egale muur voor. Verder moet het schilderij passen bij de kleurstelling in huis en bij de stijl in huis. Als u al veel grote en felle objecten in uw huis hebt staan, ga dan niet voor een groot en kleurrijk schilderij. Dit maakt de ruimte alleen maar drukker en kleiner.

Omvang en plaats van schilderij

Ga mee in de lijnen van de muur waarop u uw schilderij ophangt. Zo kiest u voor een breed schilderij bij een brede muur en een lang schilderij bij een hoge muur. Op die manier benadrukt u de positieve punten in huis. Grote schilderijen horen bij een grote muur, kleine bij een kleine muur. U houdt dus omgeving van het schilderij in uw achterhoofd bij aanschaf van een schilderij.

Veel mensen vinden het lastig de hoogte van een schilderij te bepalen. Een schilderij moet in balans staan met de omgeving. Een interieur is net als een schilderij: alles moet in verhouding staan met elkaar en elk apart deel moet evenveel ‘gewicht’ hebben om alles in balans te houden. Een schilderij mag dus niet te laag, niet te hoog, niet teveel naar rechts en niet teveel naar links staan. Balans is het sleutelwoord. Over het algemeen is de beste hoogte voor een schilderij ooghoogte.

Ophangen van schilderij

Het is mogelijk een schilderij op te hangen met behulp van het inslaan van haken in voegen, echter is dit niet duurzaam op de lange termijn. De beste manier voor het ophangen van schilderijen is om een professioneel ophangsysteem voor schilderijen of kunst aan te schaffen. Hierin heeft u een scala aan mogelijkheden, zoals de U-rail of de multi- rail waar naar wens spotjes aan kunnen worden gehangen om het pronkstuk in huis de zichtbaarheid te geven die het verdient. 

 Over de Auteur

De auteur van dit artikel staat is nauw betrokken bij ophangsystemen voor kunst in huis

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[203 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[102 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo