Tips voor het aanpassen van een woning - Artikelpost

Tips voor het aanpassen van een woning

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 208 | Aantal woorden: 574 | Datum: | 0 commentaar

We willen allemaal het liefste zo lang mogelijk thuis blijven wonen. Veel senioren krijgen op leeftijd wat beperkingen en wordt het steeds moeilijker om thuis te blijven wonen. Er zijn toch een aantal dingen die je kunt doen om de woning zo lang mogelijk seniorenproof te houden. 

Zorgoproepsysteem

In de zorgomgeving wordt vaak gebruik gemaakt van een zorgoproepsysteem. Hierbij kan een bewoner verpleging oproepen. De bewoner draagt een drukknop bij zich en zodra daarop gedrukt wordt krijgt de verpleging een melding. De verpleging ziet direct waar de melding vandaan komt en dit zorgt voor de optimale veiligheid van de senioren.

Traplift

Mobiliteit en kracht nemen af naarmate iemand ouder wordt. Bewegingen die vanzelfsprekend waren, worden niet meer zo vanzelfsprekend. Veel senioren krijgen moeite met traplopen, hiervoor kunnen er een aantal maatregelen getroffen worden. Een van die maatregelen is het aanschaffen van een traplift. Er zijn veel verschillende soorten trapliften op de markt en hierdoor is er voor elk soort trap een lift beschikbaar. Door het plaatsen van een traplift wordt het de bewoner makkelijker gemaakt om nog langer thuis te kunnen blijven wonen. Een woning is dan alweer een stukje meer seniorenproof.

In- en uitrol douche

Naast het traplopen, wordt ook douchen een probleem voor senioren. Vaak zijn er op- en afstapjes om in de douche te komen en daar hebben senioren vaak hulp bij nodig. Om dit probleem op te lossen kan er een in- en uitrol douche gemaakt worden. Hierdoor zou de bewoner een rollator of zelf rolstoel mee kunnen nemen onder de douche. Door dit toe te passen zal de woning weer een stukje meer senioren-proof zijn.

Verstelbare keuken

Het is voor sommige senioren steeds moeilijker om te koken in de keuken. Kastjes zijn de hoog of de bewoners kunnen niet lang genoeg staan achter het fornuis. Een oplossing hiervoor zou een verstelbare keuken kunnen zijn. Hierdoor kan het keukenblad omhoog en omlaag en aangepast worden aan de bewoners. Het is dan mogelijk om wel bij de kastjes te komen en om eventueel te zitten achter het fornuis. Door het plaatsen van een verstelbare keuken wordt de woning weer een stukje meer senioren proof.

Extra hulpmiddelen

Zodra de mobiliteit en kracht afneemt van iemand, wordt het opstaan uit een stoel of uit bed steeds moeilijker. Om het een persoon zo makkelijk mogelijk te maken, kunnen er beugels aan de wand worden geplaatst, zodat iemand zich daaraan kan optrekken. Ook zou er een beugel boven het bed geplaatst kunnen worden, hierdoor zal het opstaan en het omdraaien in bed een stuk gemakkelijker worden. Daarnaast is een hoger bed makkelijker voor iemand om in- en uit te stappen. Er zou ook nog gekozen worden voor extra luxe, door bijvoorbeeld automatische gordijnen, zonwering of binnendeuren te laten plaatsen. Ook verlichting met aanwezigheidsdetectie helpt om de woning voor senioren geschikt te maken. Hopelijk helpen deze tips je om de woning seniorenproof te maken, zodat iedereen zo lang mogelijk van zijn eigen huis kan genieten.

 

 Over de Auteur

Een particulier die graag informatie deelt over bepaalde onderwerpen

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[329 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[184 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[143 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo