Tips voor het aanschaffen van een zaagtafel - Artikel Post - Artikel Marketing

Tips voor het aanschaffen van een zaagtafel

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 260 | Aantal woorden: 554 | Datum: | 0 commentaar

Een zaagtafel is geschikt voor het nauwkeurig afkorten en zagen van grote werkstukken of voor zaakwerkzaamheden waarbij krachtig gezaagd moet worden. Het is bedoeld om makkelijk en veilig te zagen. Er zijn heel veel verschillende zaagtafels te koop. Allemaal hebben ze hun eigen specialiteiten. Het is daarom dus erg lastig om te bepalen welke zaagtafel het beste bij jou past. Hieronder worden enkele tips gegeven voor het kopen van de juiste zaagtafel.

Persoonlijke wensen

Welke type zaagtafel je nodig hebt hangt grotendeels af van het gebruik. Ga je deze dagelijks gebruiken omdat je klusser van beroep bent of heb je de zaagtafel enkele keren nodig. Elke zaagtafel heeft andere eigenschappen en functies. Zaagtafels met vele functies zullen natuurlijk ook duurder zijn. Daarnaast hangt het type zaagtafel ook af van de materialen die je gaat zagen, welke kwaliteit deze moet hebben en wat voor veiligheidsfuncties aanwezig moeten zijn.

Functies

Waar je op moet letten bij het kopen van een zaagtafel, is de maximale dikte. Als je van plan bent alleen maar dikke planken te zagen, moet je ook een zaagtafel hebben die dit aan kan. Je let dan op de zaagcapaciteit. Ook let je op het vermogen en toerental. Het vermogen heeft te maken met de kracht. Hoe dikker en harder de platen, hoe hoger het vermogen moet zijn. De toerental is hoe snel het zaagblad draait.

Accessoires

Zodra je een zaagtafel hebt gevonden die bij je past moet je de bijbehorende accessoires aanschaffen. Natuurlijk heb je een zaagblad nodig. Er zijn ook verschillende soorten zaagbladen dus speciaal beschikbaar voor het juiste materiaal. Daarnaast kan je nog een stofzuiger aanschaffen om al alle stofdeeltjes op te zuigen. Als laatste is het belangrijk om jezelf te beschermen. Draag daarom altijd handschoenen, oor kappen en een veiligheidsbril.

 

 Over de Auteur

fpeeters

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Jouw naam:


Jouw email:


Commentaar

Type de code over die je hieronder ziet (beveiliging tegen Spam en geautomatiseerde aanmeldingen)

Visual CAPTCHA


Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[391 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[120 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[118 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[113 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[102 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo