FB pix Tips voor het inrichten van een dressing - Artikelpost

Tips voor het inrichten van een dressing

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 2423 | Aantal woorden: 639 | Datum: | 0 commentaar

Dressing inrichten

Een dressing of inloopkast inrichten lijkt op het eerste zicht eenvoudig maar is dit na goed te analyseren niet altijd. Vooraleer men beslist om een inloopkast in te richten moet men eerst en vooral uitmaken wat men allemaal moet opbergen in de inloopkast. Een volgende stap is de vraag wat men echt moet kunnen volledig wegwergen en wat nog zichtbaar mag zijn. Zo zijn er heel wat mensen die ervoor kiezen om hun kledij goed zichtbaar te hangen in de dressing maar bijvoorbeeld de schoenen volledig weggeborgen willen zien. Tenslotte moet men ook weten hoeveel plaats men zal nodig hebben en hoeveel plaats men effectief ter bschikking heeft. Kledij neemt dikwijls veel meer plaats in dan we denken en bij het afbreken van een kledingkast om alles vervolgens op te bergen in een inloopkast kan men soms voor heel wat verrassingen komen te staan. Men heeft dikwijls veel meer kleren dan men eigenlijk dacht en dus is veel opbergruimte vaak aangewezen. Meer dressing afmetingen en inrichtingadvies vind je hier.

Zelf maken of op maat laten ontwerpen

Een dressingroom waar men kledij kan in opbergen is vaak een heel persoonlijk item waardoor veel mensen kiezen om zelf het ontwerp van de dressingroom te doen. Toch zijn er ook al heel wat firma's die de ontwerpen volledig op maat en volgens uw eigen smaak creëren zodat u zelf er geen knutsel en timmerwerk meer aan hebt. Velen vinden de overgang van een kledingkast naar een dressingroom nogal "groot" omdat men in een dressingroom echt volledig kan wandelen en rechtstaan. Toch kan men in een dressing eigenlijk nooit plaats genoeg hebben want tenslotte heeft men ook ruimte nodig om kledij te kunnen kiezen uit de kasten en eventueel ook de nodige pasruimte te voorzien met een spiegel. Als u plaatsgebrek hebt, dan kan u ook één van de deuren voorzien van een spiegel aan de binnenkant of spiegelglas monteren.

Goede verlichting is zeer belangrijk

Wie een dressing ontwerpt of laat ontwerpen is meestal ook een persoon die heel wat belang hecht aan kledij, uiterlijk en mode. Want vaak zijn dit mensen die over een ruime garderobe beschikken en voor wie een kledingkast niet meer groot genoeg is. Een dressing biedt hier de oplossing en zal u ook een luxegevoel geven. Vroeger waren dressings namelijk enkel te zien bij grote sterren en bekende mensen die graag in de schijnwerpers stonden maar nu ziet men in heel veel particuliere huizen ook dressings die de klassieke kast moeten vervangen. Om uw kledij optimaal tot zijn recht te laten komen en ook te zorgen voor een duidelijke kleurweergave is het belangrijk goede verlichting te voorzien in de dressing. Zo krijgt men een perfecte weergave van de kleuren in de kledij die in uw rek hangt en ziet men er keer op keer fantastisch uit. Een dressing heeft ook vaak het uitzicht van winkelrekken zodat men eigenlijk keer op keer kan gaan shoppen in zijn of haar eigen kleerkast. Voor modeliefhebbers echt een dagelijkse bezigheid waar ze graag tijd aan besteden want er optimaal uitzien is voor hen van levensbelang. Maar naast het feit dat een dressing handig is, is het misschien ook gewoon een leuk en handig middel om in huis te hebben en alles mooi op te bergen. Met andere woorden, ook mensen die gewoon alles netjes op zijn plaats willen leggen en een goed overzicht willen houden kunnen dus een inloopkast installeren zonder daarom als een echte modepop voor de dag te komen.Over de Auteur

Als interieurontwerper ben ik dagdagelijks bezig met het inrichten van woningen. Via het internet probeer ik deze passie en kennis zoveel mogelijk over te brengen naar mensen die zelf aan de slag willen gaan. Heb je nog vragen of advies nodig om je dressing in te richten, dan help ik je graag verder!

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Colourful Rebel Davina Graphic Flower Maxi Dress- L
Colourful Rebel Davina Graphic Flower Maxi Dress- L

€ 129,95
Toon product

Schilo jolie MIDI SHIRT Spring 2023 DRESS WVN-Green- Dames Jurk - One Size
Schilo jolie MIDI SHIRT Spring 2023 DRESS WVN-Green- Dames Jurk - One Size

€ 59,95
Toon product

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[199 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[94 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo