Tips voor het inrichting van je woonkamer - Artikelpost

Tips voor het inrichting van je woonkamer

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 112 | Aantal woorden: 801 | Datum: | 0 commentaar

Het is vaak lastig om je woonkamer precies zo in te richten dat het hele plaatje compleet is. Waar moet je beginnen en nog een belangrijkere vraag; hoe zorg je voor een sfeervolle en stijlvolle kamer? In dit artikel staan een aantal tips om een woonkamer goed in te richten.
Bepalen van de functie en stijl

Het is belangrijk om voordat je begint met inrichten, de stijl en functie van de woonkamer te bepalen. Er zijn op dit gebied meerdere mogelijkheden. Zo kan de woonkamer gebruikt worden om tv te kijken, ontspannen bij de haard, of juist een plek waar de kinderen kunnen spelen. Wanneer je dat hebt bepaald kan er gekeken worden naar de stijl van de woonkamer. Er zijn ontzettend veel soorten stijlen. Hierbij is de Scandinavische stijl erg geliefd. Bij een Scandinavische stijl zijn er vooral lichte meubels en kleuren. Een ander veelgebruikte stijl is een industriële stijl. Daar wordt er gebruik gemaakt van donkere en stoere kleuren die gecombineerd worden met grove meubels. Voor iedereen is er een bepaalde voorkeur. Om erachter te komen wat jouw voorkeur is, is het goed om een moodboard te maken. Pak allerlei verschillende woontijdschriften erbij en plak de meubels, kleuren en de accessoires erop die jij het mooiste vindt. Uiteindelijk heb je een overzichtelijk board, waarin duidelijk naar voren komt welke stijl jij mooi vindt.


Inrichten en meubels

 

Wanneer je de stijl en de functies weet, kan het echte werk  beginnen. Zo kan je daarna kijken naar bijpassende meubels en accessoires. Hoeveel personen zijn er in huis? Pas daarop de keuzes van de meubels aan. Ga bijvoorbeeld voor een hoekbank als je met veel personen bent. Is het een kleine ruimte? Werk dan horizontaal en verticaal. Dit wilt zeggen dat je de wanden van de woonkamer goed moet benutten. Kies dan bijvoorbeeld voor kasten met vakken die je tegen de muur aan kan bevestigen. Dit zorgt voor een breder effect. Ga voor juist smalle kasten als je een kleine woonkamer hoger wilt laten lijken. Wat ook leuk is, is om voor een eye-catcher te gaan, denk daarbij aan een leuke opvallende stoel van leolux fauteuil. Je kunt de kleuren die in de stoel voorkomen terug laten komen in de decoraties. Dit zorgt vaak voor een leuke sfeer. Bij een grote ruimte is het vaak lastiger om de ruimte mooi en tegelijkertijd sfeervol in te richten.Toch is het zeker niet onmogelijk, zo kun je ervoor zorgen dat er een rode draad in je interieur zit. Dit doe je door de kleuren terug te laten komen. Zo zorg je hiermee voor een mooi geheel van de hele kamer. Wat ook zorgt voor meer sfeer in een grote kamer, is de kamer personaliseren. Doe dit met behulp van fotolijsten of accessoires die je doen denken aan mooie herinneringen. Bij een grote woonkamer zijn er ook andere mogelijkheden. De bank hoeft namelijk niet perse tegen de muur staan. Schuif de bank naar voren en plaats een mooie kast daarachter. Zo creëer je een klein hoekje wat er al snel sfeervol uitziet. 


Over de Auteur

Ellen is content schrijver voor diverse onderwerpen.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
ComputerComputer

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[350 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[147 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[121 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo